Editura Cartier ne prezintă noutățile editoriale din luna ianuarie 2024.

Daphnia (roman), de Dumitra Râșnoveanu (Rotonda, debut). Broșată, 192 pag. Preț: 33 RON/139 MDL

„M-am întâlnit cu scrisul Dumitrei Râșnoveanu mult înainte de a mă întâlni cu ea. Scria despre cărți, cum scrie și acum, într-un fel nou, proaspăt, adictiv. Fiecare rând e o declarație de dragoste în care cuvintele – tandre, aspre, melodioase, clocotitoare ori fruste – se înlănțuie într-o armonie uimitoare, curg ca o miere densă, parfumată și, bineînțeles, dulce. Cunoaștem toți puterea vindecătoare a mierii. Nu-i de mirare, așadar, că… m-am mirat. M-am mirat că Dumitra scrie mereu despre cărți (și despre viață – a ei, a altora), dar nu scrie o carte. Are multe de spus și o intensitate a trăirii și a expresiei cum nu vezi des. Mi-am petrecut ani imaginându-mi cum ar fi o carte scrisă de ea și, la răstimpuri, o rugam s-o facă. Nu știu dacă a ascultat sfatul meu sau o chemare interioară, dar iată că s-a întâmplat, și e o revărsare de rațiune și simțire – și frumos –, o plăcere intensă pe care o va dărui cu generozitatea ei deja proverbială fiecărui cititor.” (Luana Schidu)

Subiectiv. Prima dată. Cele mai bune eseuri din concursul Subiectiv, organizat de Moldova.org, în 2023 (Cartier popular). Broșată, 160 pag. Preț: 33 RON/139 MDL

„Eseurile din concursul Subiectiv au fost, pentru mine, una dintre cele mai surprinzătoare experiențe din acest an. M-au impresionat enorm poveștile și calitatea scrisului, de multe ori am avut impresia că citesc pagini din cărți deja publicate, nu exerciții la o tema dată. Dincolo de plăcerea lecturii a fost însă descoperirea că generația tânără poate să povestească despre drame, lucruri incomode, frici și cutume sociale mai bine decât generațiile anterioare și o face cu empatie, responsabilitate și mult talent.” (Tatiana Țîbuleac)

Pățania lui Sfredel, de Ionela Hadârcă. Desene de Lică Sainciuc (Cartier codobelc). Legată, 32 pag. Preț: 29 RON/119 MDL

„În ajun de Crăciun, porculețul Sfredel află o noutate înspăimântătoare – stăpânii se pregătesc să-i facă loc pe masa de sărbătoare! Pentru a evita această soartă, împreună cu prietenul său, caută ajutor pe la autorități, însă află despre … mită.
Vor reuși oare cei doi purcei să înfrunte atâtea obstacole? Dar să schimbe tradițiile culinare?” (Ionela Hadârcă)

Album, de Andrei Negură (colecția ART). Legată, supracopertă, 320 pag. 189 RON/799 MDL

„Creația este o joacă de copil, dar o joacă SERIOASĂ. Dar, pânâ ajunge la  aceasta „joacă”, pictorul trebuie să știe a desena, a armoniza culorile, a ști sș tranpună ideea pe pânză, indiferent dacă este vorba de  arta realistă ori abstractă. Nu omorâți copilul din voi, cei ce vreți să deveniți pictori. Da-ți frâu liber imaginației.” (Andrei Negură)

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.