La Editura Tracus Arte va apărea volumul de poezie Adorații și alte depărtări, de Florea Burtan.

„Devotat scrisului cu toată ființa, vădind un îndelung exercițiu stilistic, Florea Burtan știe să evite clișeele, previzibilul discursului, activând un ritual de sorginte inițiatică.

Lirica sa de esență superior erotică impresionează tocmai grație concentrării și retractilității ei accentuat moderne și incitante, fără a trăda credința în resursele străvechi ale lirismului.

Deținător al unei rafinate științe a discreției, misterului și insolitării, poetul oprește orice dezvoltare în plan orizontal – mundan și activ – a proiecțiilor sale fantasmatice, pentru a introduce un ansamblu imagistic de natură exaltantă.

Florea Burtan știe să-și conducă lectorul, în ritmul unor susținute cadențe muzicale, spre intuirea tinereții fără sfârșit…” Simona-Grazia Dima

„Definitorie pentru sensibilitatea autorului, cartea de față ne relevă un poet remarcabil care nu-și trădează vocația de explorator al unor stări lirice și zone existențiale, unromantic incurabil, nu doar prin poezia pe care o scrie, ci și prin firea sa luminoasă, de om visător și întotdeauna înnobilată de o seninătate de sorginte grav-scrutătoare a stării de conștiință artistică.” Marin Iancu

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.