Editura Tracus Arte ne semnalează sosirea din tipar a volumului de poezie 33 de cântece pentru Didgeridoo, de Nicolae Coande. De asemenea, a intrat în lucru volumul de poezie Bipolarul de la mansardă, de Gelu Vlașin.

Gardul

Sînt campionul care n-a ajuns campion. 
Învingi cu inima nu cu pumnii
Dar cîteodată îți trebuie pumni tari
Iar inima singură nu poate sări un gard unde
Dincolo te așteaptă raiul
Deseori dincolo nu este niciun rai
Doar o grămadă de pietre chiar îți trebuie pumni tari
Iar cînd una din pietre deschide un ochi
Înțelegi că pietrele au fost cîndva fețe de oameni
Care n-au ajuns campioni
Și atunci asta necesită refacerea forțelor
Alți pumni din ce în ce mai tari
Alte inimi din ce în ce mai dornice să piardă
Alte fețe din ce în ce mai împietrite.
Alt rai – dacă îmi este permis.

Gelu Vlașin s-a născut în Telciu, Bistrița-Năsăud. A debutat în revista România literară (1999) cu o prezentare făcută de Nicolae Manolescu, iar debutul editorial a fost cu volumul de versuri Tratat la Psihiatrie (Editura Vinea, 1999). Poezia sa a fost tradusă și publicată în SUA, Canada, Spania, Germania, Franța, Italia, Rusia, Maroc, Argentina, Mexic, Australia, Coreea de Sud, Ungaria, Tunisia, Columbia, Slovacia și Israel. În anul 2012 a fost decorat de Președintele României cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler, iar în anul 2013 a primit titlul de Cetățean de Onoare al localității Telciu (Bistrița-Năsăud). Are 15 premii literare naționale și internaționale. În toamna anului 2020 a reprezentat România la Festivalul Internațional de Poezie de la Medellin (Columbia), iar în anul 2022 a primit Premiul Municipiului Bistrița (secțiunea cultură).

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.