La Editura Tracus Arte va apărea volumul de poezie „La bella Italia – antipoeme jurnaliere”, de Andrei-Codrin Bucur. Volumul a fost desemnat câștigător al premiului „Budila-Express”, în cadrul concursului de debut în poezie „Alexandru Mușina ”, ediția a VII-a.

Andrei-Codrin Bucur s-a născut în Bacău. A studiat Artele Plastice, Sportul şi Teologia. Meteosensibil, dependent de dulciuri şi îndrăgostit de pescuit, rareori discută despre literatură şi nu recomandă cărţi. Nu-i plac berea, cafeaua şi nici ţigările, dar asta nu l-a oprit să scrie. În fiecare noapte se roagă pentr-un oraş mai curat, iar dimineaţă se trezeşte în acelaşi cartier plin cu gropi şi coji de seminţe. E convins că frumuseţea va mântui lumea şi că oamenii vor dori ca ea să se amâne. A publicat în diverse reviste şi platforme literare online. Dintre acestea amintim: 13 Plus, Egophobia şi Literomania. În 2019 a făcut parte din colectivul autorilor volumului de povestiri Nume de cod: Flash fiction. Antologie Literomania de proză scurtă, apărut la Editura Paralela 45.

se spune că atunci când plouă mamei natură i se rupe apa
că fulgerele sunt blițurile neoanelor din sala de nașteri
iar tunetele rumoarea paparazzilor la vederea progeniturii
azi n-a fost nici una nici alta a turnat ca-n zilele lui Noe
am așteptat curcubeul am primit o pană de curent
acum scriu pe-ntuneric și-mi pare că scrijelesc stomacul
unui chit

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.