La Editura Tracus Arte a apărut volumul de poezie „Liniștea de suprafață”, de Ovidiu Baron.

Originar din localitatea vâlceană Frâncești, Ovidiu Baron a absolvit Facultatea de Litere (română – franceză) a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, apoi un program de studii aprofundate pe forme poetice moderne și un doctorat în literatură comparată la Universitatea „Sophia-Antipolis” din Nice.

După o perioadă de profesorat și alta cu joburi mărunte, în perioada doctoratului, se reprofilează pe domeniul muzeal, lucrând, din 2008, la Muzeul ASTRA. A debutat editorial cu volumul de proză scurtă Nedumeriri, apărut la Sibiu, în 2009. A mai publicat recenzii, studii și articole literare, etnografice sau pe teme legate de activitatea muzeală, în principal în revista Transilvania și la Editura ASTRA Museum.

„S-a vorbit, în ultimul deceniu, de un „nou ruralism” în poezia română – un mod de existență poetică în care ecranul global și peisajul rural coexistă geminate. Îl socotesc pe Ovidiu Baron unul dintre cei mai autentici poeți din această speță; lipsit de tot Schrei-ul & toată furia douămiiste, el își depliază răbdător lumea lui atât de bogată în căldură umană, atât de încrezătoare în memorie & în posibilitățile ei vindecătoare. Într-o lume & într-o poezie al căror mod uzual de existență a devenit strigătul, liniștea devine o forță secretă & hipnotică. Liniștea de suprafață a poemelor lui Ovidiu Baron acoperă (și în egală măsură descoperă) exact această forță.” Radu Vancu

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.