La Editura Tracus Arte, în colecția  „Alexandru Mușina”, va apărea volumul de poezie „Sangvinar”, de Rareș Călugăr. Volumul a fost câştigător în cadrul concursului de debut în poezie „Alexandru Mușina”, 2021.

„Suntem într-un fel de univers medieval, când flamand, când săsesc. Dar nu unul confortabil și romanțios, ca în bulele multicolore ale festivalurilor de reenactment. E un spațiu-altfel, candid în cruzimile și crud în candorile sale. Și apoi, instantaneu, și la fel de halucinant, ne trezim (?) în prezentul nostru cel mai imediat, mai concret și mai visceral. Toată această curgere când aburoasă, când onctuoasă, crește pe lângă noi „încet repovestită de o străină gură”. Străină, fiindcă stranie, fiindcă veninddintr-un perpetuu de-altundeva. Un lucru e cert: aceste poeme nu seamănă cu nimic din ce ați citit până acum.” Caius Dobrescu

Rareş Călugăr s-a născut la Braşov în 1997. A absolvit studiile de licenţă şi masterat în cadrul Facultăţii de Litere. Este librar şi traducător. Din 2018, ţine rubrica de arte vizuale a revistei Astra. Literatură, arte şi idei. Îl pasionează fotografia şi arhitectura urbană antebelică, precum şi barocul olandez. Îi plac plimbărie prin pădure.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.