Editura Polirom ne propune volumul „În vremea contaminării”, de Paolo Giordano, disponibil din 2 aprilie în format digital (ePub și PDF). Cartea va fi disponibilă și în format fizic din 16 aprilie. Traducere și note de Anamaria Gebăilă. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

Volumul este în curs de apariție în 26 de țări și conține mărturia cunoscutului scriitor italian Paolo Giordano, o lectură obligatorie despre pandemia de Covid-19.

Pandemia de Covid-19 este cea mai severă criză sanitară din vremurile noastre. Ea ne dovedește cît de complexă e societatea în care trăim, cu raţiunile ei sociale, politice, economice, interpersonale și psihologice. Locuind în Italia, una dintre țările cele mai afectate de Covid-19, Paolo Giordano ne arată cum se răspîndește această boală în lumea noastră interconectată, ce impact are asupra noastră și ce trebuie să facem. El pune în discuție și alte forme de contaminare – de la criza ecologică pînă la știrile false și xenofobie – pentru a ne ajuta să înțelegem nu doar cum am ajuns aici, ci și cum, împreună, putem face o schimbare.

„Locuiesc la Roma, dar e ca și cum n-aș mai fi aici. Orașul în care trăim cu toții este acum mai întins și mult mai eteric, centrul nostru afectiv de greutate se îndreaptă spre nordul țării – o geografie nouă, formată din zone roșii care se tot extind pe harta epidemiei și din talk-show-uri la care ne uităm seară de seară… Frumusețea Romei, care așteaptă afară, pare acum incapabilă să ne consoleze…” (Paolo Giordano)

„Nu mi-e teamă că mă voi îmbolnăvi. Atunci de ce mi-e teamă? De tot ceea ce contaminarea ar putea schimba. Mi-e teamă ca nu cumva să descopăr că eşafodajul civilizaţiei pe care o ştiu e asemenea unui castel din cărţi de joc. Mi-e teamă că totul se va nărui, dar mi-e teamă şi de situaţia contrară: că spaima va trece degeaba, fără să lase în urmă vreo schimbare.” (Paolo Giordano)

Paolo Giordano s-a născut în 1982 la Torino. Este doctor în fizică. S-a impus ca unul dintre cele mai importante nume din literatura italiană actuală cu romanul Singurătatea numerelor prime (2008; ed. rom. Polirom, 2018), distins cu numeroase premii, între care Premiul Strega și Premiul Campiello pentru debut, și publicat în patruzeci de țări. A mai scris romanele Il corpo umano (2012), Il nero e l’argento (2014) și Divorare il cielo (2018) și piesele de teatru Galois și Fine pena: ora. Colaborează la Corriere della Sera.

Cartea în format e-book costă 17,95 lei și poate fi comandată de aici: https://bit.ly/3dKq39w

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.