Am decis să îmbunătățim platforma pentru a vă o feri o experiență cât mai plăcută „la noi acasă”. De aceea, pentru a nu rămâne cantonați în formule cu care deja v-ați obișnuit și care ar putea să vă dea senzația că batem pasul pe loc, ne-am hotărât să facem unele schimbări.

Sperăm că ele ne vor face și mai user/friendly ca până acum și vă vor convinge că principala noastră preocupare este să înmulțim în progresie geometrică toate conexiunile care ne leagă de voi.

Iată, în primul rând, update-urile pe care le-am făcut la site:

– am creat o nouă identitate vizuală sau, pe înțelesul tuturor, am schimbat logo-ul (de ce, veți vedea un pic mai jos)

– am scos reclamele, pentru că încetineau site-ul, mai ales pe mobil

– fiindcă ne dorim ca toți cititorii noștri să aibă cea mai plăcută experiență în timp ce folosesc site-ul, trebuie să știți că după toate îmbunătățirile tehnice acesta se încarcă cu 10% mai repede

– după cum ați văzut, mergem cât putem de des la întâmplări literare, lansări și tot ce ține de fenomenul literaturii, așa că am decis să reintroducem secțiunea „Evenimente”, unde veți găsi amănunte despre tot ce facem în zona asta

last, but not least, am reintrodus comentariile, cu precizarea că acestea trebuie aprobate înainte să apară, ca să protejăm site-ul și cititorii de viruși & spam

Dacă toate astea încă nu v-au convins că trebuie să intrați pe www.omiedesemne.ro – unde joaca literară e în toi – atunci (încă) nu știți ce pierdeți. De ce? Fiindcă abia acum urmează surpriza cea mai mare!

Dar până atunci să vă explicăm de la ce a pornit ideea noului logo al site-ului.

www.omiedesemne.ro este, cum se spune, o „afacere” de familie. Bine, încă nu e o afacere, de-asta am și pus ghilimelele, dar ideea cam pe acolo se duce. OK!

Așadar, cele trei puncte aflate deasupra noului logo „SEMNE” semnifică persoanele cele mai dragi mie, cei doi băieți, Mihai și Dani, plus soția mea Adriana.

Dedesubtul lor sunt eu, cel care scrie și creează totodată, cu ajutorul SEMNE-lor, textele care apar pe site.

„S”-ul din SEMNE a fost conceput în așa fel încât să inspire concepția fluidă a site-ului, faptul că e în continuă schimbare, adică e dispus să se modifice mereu pentru a satisface toate gusturile.

Știm că există și nuanțe de negru (fiindcă negrul nu e doar negru și atât), astfel că pentru culoarea logo-ului nu am ales un negru clasic, ci o nuanță care poate fi găsită în ziarele vechi și care își face un binemeritat come back în mediul virtual.

În fine, capul „S”-ului a fost gândit ca o peniță. De ce, e foarte simplu: ne place să scriem SEMNE virtuale, dar adorăm și ceea ce este vechi, vintage. Or, ce poate fi mai vintage decât o peniță?

Mai avem un lucru de anunțat astăzi, o mică premieră în zona literară, dar vreau să încep cu niște statistici ca sa înțelegeți cum am ajuns în punctul ăsta.

Ne-am uitat pe datele site-ului și am observat că în jur de jumătate dintre voi, cei care citiți zilnic site-ul, o faceți de pe un telefon mobil, în special pe device-uri Apple.

Aici intervin unele probleme:

⁃textul este de cele mai multe ori prea mic

⁃albul orbitor poate fi nepotrivit atunci când citești pe întuneric

⁃navigarea dintr-o zonă în alta a website-ului este greoaie

⁃trebuie să fii mereu conectat la internet

În iunie anul trecut am pornit www.omiedesemne.ro cu misiunea de a crește vizibilitatea literaturii și a scriitorilor din România. Pentru noi este necesar sa creăm cea mai captivantă experiență de lectură. Asta înseamnă să vă oferim content de înaltă calitate, să îmbunătățim continuu design-ul platformelor noastre, dar și sa creăm altele noi.

În spiritul a tot ce am menționat mai sus, vă prezentăm prima aplicație mobilă dedicată literaturii din România.

Lucruri pe care le poți face folosind aplicația „O Mie de Semne”:

– urmărești cele mai noi recenzii pentru cărți românești și străine

– în fiecare săptamână citești poezii noi și o opinie sau două

– afli despre recomandări de carte românească sau străină

– afli totul despre subiecte precum literatură, istorie, cultură, artă și București

Funcții cool:

Vrei să citeși fără să te doară ochii?

– alege între Light Mode sau Dark Mode din setări și citește relaxat

– mărește sau micșorează dimensiunea font-ului în funcție de nevoie

– ajustează luminozitatea astfel încât să ai cea mai bună experiență de lectură

Mergi într-o zonă fără acces la internet?

– salvează articolele preferate în Bookmarks și le poți citi oriunde, fără să ai nevoie de o conexiune la internet

E important de menționat că o să pornim lucrul și la versiunea pentru Android.

Downloadează aplicația „O Mie de Semne” de la următorul link: https://itunes.apple.com/us/app/o-mie-de-semne-literatura/id1451538471

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.