Anul care tocmai se încheie a fost unul bun pentru O Mie de Semne. Privit din prisma realizărilor, cred că am reușit să ne menținem la un nivel destul de bun, atât din punct de vedere editorial, cât și din cel al imaginii. Punctul culminant a fost, desigur, Premiul „Promotorul cultural al anului”, primit la Festivalul Internațional de Poezie și Muzică „Poezia e la Bistrița”, a cărei ediție a XIII-a a fost pentru noi una cu noroc. Nu avem cuvinte suficiente ca să ne exprimăm gratitudinea pentru acești doi excelenți poeți și minunați oameni, Dan Coman și Marin Mălaicu-Hondrari, cei care au făcut posibilă prezența noastră la Bistrița în vara acestui an.

Gândurile noastre bune se îndreaptă în primul rând spre cei care au susținut prin donații site-ul. Fără ei nu am fi scos-o la liman. Au fost momente când am crezut că vom claca, însă de fiecare dată oameni generoși ne-au ajutat să trecem cu bine peste perioadele dificile. Pur și simplu faptul că putem să vă scriem aici, acum, în ultima zi a lui 2021, și că putem să comunicăm astfel prin intermediul site-lui, li se datorează. Vă mulțumim, oameni buni! Vă dorim ca binele pe care ni l-ați făcut să vi se întoarcă înmiit.

Avem, firește, a mulțumi editurilor și autorilor care ne-au trimis cărți, promoterilor caselor editoriale, prietenilor, apropiaților, celor care ne-au alimentat rezervorul editorial cu comunicate de presă, colaboratorilor, partenerilor media. Rolul vostru nu este mai puțin important. Sprijinul vostru este esențial pentru ce facem și ne-am bucura dacă am avea mult timp de acum încolo aceleași relații excelente.

Nu în ultimul rând le mulțumim cititorilor, al căror suflu laudativ sau critic ne-a îmboldit tot timpul să ne dorim să fim mai buni. V-am simțit aproape de noi pe tot parcursul acestui an complicat, fie că ați făcut-o la vedere ori discret. Vă suntem recunoscători și sperăm că veți rămâne alături de noi și în continuare.

Nu știm ce ne va aduce 2022. Ar fi hazardat, cumva, să facem previziuni. Ceea ce știm sigur este că vom rămâne, așa cum v-am obișnuit, zi de zi lângă voi. Suntem practic un cotidian cultural. Ne-ar plăcea să avem mai mulți colaboratori, să diversificăm temele, să ne dezvoltăm. Așa cum știți, lipsa finanțării este cea mai mare problemă. Dacă 2022 ne va aduce un mecenat care să ne asigure pârghiile pentru deschiderea unor căi de colaborare diverse, atunci am putea spune că visul nostru de a transforma O Mie de Semne într-o revistă culturală solidă e posibil să fie realizat. Lucrul ăsta rămâne, deocamdată, un deziderat.

Dragi prieteni, ne revedem pe 3 ianuarie, un pic mai odihniți, cu mintea un pic mai limpede și gata să deschidem un an pe care ni-l dorim cel puțin la fel de bun ca 2021. Vă dorim tuturor numai bine și să ne rugăm să fie pace. Anul 2022 trebuie să fie unul al păcii și înțelegerii, deși peste tot se ascut armele războiului. E posibil, încă nu e nimic pierdut.

La mulți ani! Fiți mai buni în 2022!

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

2 Comments

  1. Sorinela Ciobica Reply

    La multi ani ómiedesemne’ !
    Va doresc cit mai multe editii interesante, cititori interesati si colaboratori talentati.

    Cu tot respectul,
    O cititoare

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.