Aș vrea să fie acel editorial de o mie de semne. Fără cuvinte inutile, fără fraze pompoase, fără urări kitsch, fără exprimări ambalate frumos, lipsite de conținut. Ceva simplu, direct, onest, o adresare sinceră, din care au fost evacuate zorzoanele unor false emoții.

Să regăsim frumusețea într-o lume urâtă?

Să ne alimentăm emoțiile cu false credințe?

Să vedem bucurie acolo unde e doar întristare?

Să fim pasageri fericiți într-un tren al deznădejdii?

Nu știu cum să formulez ca să fie bine pentru toți. Paște fericit? Paști fericite? Paște cu lumină și bucurii? Poate că tot ce este căutat are acea doză de impostură sentimentaloidă care diminuează întotdeauna consistența mesajului.

De aceea vă spun doar să încercați să fiți un pic mai buni în fiecare zi, nu doar de sărbători. Nu vă îndemn să vă iubiți, fiindcă dublul înțeles ar putea leza firile pudibonde. Nu vă îndemn să vă deschideți sufletele ca în fața unei minuni. Nu vă cer să deveniți peste noapte modele de bunătate și de înțelegere. Nu vă pretind ceea ce eu însumi nu pot face.

Știu însă că puteți fi mai buni. Există întotdeauna o rezervă de bunătate și frumusețe care poate fi scoasă la suprafață. Efortul poate fi epuizant, știu, dar niciodată inutil. Un  mic gest poate schimba lumea. O privire înțelegătoare poate înduioșa până și o brută. Răul nu poate fi învins, însă poate fi arătat. Dacă putem identifica sursa răului, asta înseamnă că-i putem aplica un tratament eficient. Iar asta nu se poate face decât fiind mai buni.

Și, poate cel mai important lucru, să nu uităm de suferințele semenilor noștri. Să ne rugăm pentru ei, să ne rugăm să fie pace.

Sărbători pascale cu bunătate și frumusețe!   

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.