La Editura Tracus Arte va apărea volumul „Umbra rănilor”, de Constandin Butoi.

„Poemele sale ar trebui, cred, citite în tandem cu universul său vizual. Un album cu ceea ce a însemnat parcursul de artist al lui Alexandru Constantin Butoi va urma în mod logic. (…) 

Chipurile imaginate de el, pe care le revăd şi care continuă să mă tulbure, sunt însă vesele şi sprinţare, doldora de întrebări şi de enigme, deci pline de viaţă. Ele sunt plăsmuite de Alexandru Constantin Butoi pentru un drum lung, cum este şi ARTA pe care a servit-o cu majuscule.” – Matei Vişniec

Ea se oprea mereu
Cerșindu-şi ochiul
celor din jur

ea nu primea altceva
decât ecoul acelei
procesiuni continue

apoi îşi privea tăcută trupul,
undeva…
peste timp şi ruga
arborilor o scria în piele
ca un supus discipol
se înserase peste
aluviunile sângelui şi
ea se oprea şi nu se oprea

Constandin Butoi este pseudonimul literar al lui Constantin Butoi (1955-2013). A absolvit, în 1979, Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj. În 1990, a devenit membru titular în UAP. A avut zeci de expoziții personale și de grup în țară și străinătate (Bruxelles, Lisabona, Luxembourg, Istanbul, Paris, Leipzig etc.).

Lucrările sale se află în colecții de stat sau particulare în România (Ministerul Culturii, Ministerul de Externe) și în Franţa, Belgia, Suedia, Anglia, SUA, Japonia, Canada. 

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.