Volumul a apărut în 2016 la Editura Polirom, are 248 de pagini, iar traducerea îi aparține lui Cristian Neagoe.

Iată cum sună recomandarea celor de la The New York Times (preluată de aici: https://www.polirom.ro/carti/-/carte/6227)

„Bukowski a fost un bard al barurilor şi bordelurilor, un descendent direct al vizionarilor romantici care se închinau la altarul excesului, al violenţei şi al propriei nebunii.”

Pe coperta a IV-a apare și comentariul celor de la The New York Review of Books:

„Charles Bukowski n-a evadat niciodată cu adevărat din California. E limpede că nu îl putem imagina nicăieri altundeva; încă mai colindă undeva pe Coasta de Vest, unde scrie poezii și povestiri despre cele cinci decenii în care a băut, a vagabondat, a făcut sex și a iscat scandaluri, dovedind astfel cu trufie că limba își păstrează forța chiar și pe marginea abisului.”

[image_with_animation image_url=”1919″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%” img_link=”https://www.polirom.ro/carti/-/carte/6227″]

În fine, comentariul de pe www.polirom.ro:

„Considerată cea mai bună antologie de povestiri a lui Charles Bukowski, Dragoste la 17,50 $ concentrează în textele sale întregul univers sordid, cinic şi atît de uman al autorului american. Majoritatea lor descriu, din perspectiva protagonistului Henry Chinaski, alter ego-ul autorului, lumea pe care acesta a cunoscut-o foarte bine: o Americă a periferiilor, săracă, degradată şi coruptă, înţesată de alcoolici, tîrfe, vagabonzi şi rataţi.

Sexul, violenţa şi alcoolul sînt omniprezente, iar prieteniile sînt superficiale şi pragmatice. Iubitele înşală sau sînt violate, bărbaţii ucid, fură, se încaieră, dragostea adevărată este rară şi efemeră. De multe ori prozatorul îşi dezvăluie şi o faţetă jucăuşă, lăsîndu-şi imaginaţia să se dezlănţuie în texte fanteziste, de un umor irezistibil: Chinaski boxează cu Hemingway, e pe cale să devină cel mai mare scriitor american şi e asaltat de femei superbe şi bogate. Însă, indiferent dacă apelează la biografie sau la imaginaţie, Bukowski îşi impune viziunea asupra lumii şi izbuteşte să creeze, din întîmplări aparent mărunte, literatură de o extraordinară calitate.”

elefant.ro

Dacă nu o aveți deja în bibliotecă, vă invit în librării sau aici: http://www.elefant.ro/carti/carte/fictiune/moderni-contemporani/dragoste-la-ivii-vi-360418.html

fiindcă aveți o reducere de 30%. Spor la citit!

gelu diaconu
https://www.facebook.com/omiedesemne/

 

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.