Volumul „Ierbar” (Polirom, 2018) reprezintă debutul ca romancier al scriitorului Andrei Dósa. Face parte din colecția EGO.PROZĂ și are 192 de pagini.

Iată primul text de pe coperta a IV-a a cărții (de aici: https://www.polirom.ro/carti/-/carte/6725):

„Oscilînd între rutină şi senzaţiile induse de experienţele narcotice, un grup de prieteni navighează printr-un spaţiu urban populat de figuri groteşti, blazate sau aflate pe marginea prăpastiei. O vizită de lucru la o fermă de flori din Hawaii, o experienţă virtuală aproape mistică, lumea necunoscută a bătrînilor de la un azil sau o şedinţă de storytelling alimentată de stimulenţi mentali chimici sunt doar cîteva dintre punctele de intersecţie ale personajelor. Efervescentă, surprinzătoare, halucinantă, «Ierbar» spune povestea căutării trăirilor intense şi, odată acestea găsite, a nevoii de a le împărtăşi cu cineva.”

[image_with_animation image_url=”2000″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%” img_link=”https://www.polirom.ro/carti/-/carte/6725″]

Cea de-a doua opinie îi aparține scriitorului Alexandru Vakulovski:

„Regizorul, pe post de dealer-mecena. Scriitorul, Hackerul, Filozoful şi… Gabi, o femeie – consumatori. Ei sunt Craii de Curtea-Veche, narcomanii începutului de secol. Andrei Dósa i-a prins ca într-un acordeon şi ne împărtăşeşte în Ierbar condensarea şi dilatarea nu neapărat a unor poveşti, ci a percepţiei acestor personaje cu care de multe ori ne intersectăm. Contează şi povestea, dar mai ales modul în care e spusă. Un roman despre consumarea visurilor, despre ratare, despre spălarea machiajului într-o băltoacă de la ieşirea din club.”

Cartea poate fi achiziționată din librării sau direct de pe site-ul www.polirom.ro (preț 29,95 lei).

elefant.ro
Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.