Zilele acestea i-a apărut prietenului și colaboratorului nostru Savu Popa un nou volum de poezie, „O cameră fără prize”, publicat de Casa de Pariuri Literare. Îl felicităm și îi dorim ca această carte să aibă un parcurs excelent.

Savu Popa s-a născut pe 15 februarie 1991 la Ocna Sibiului. Clasele primare și gimnaziul le-a urmat la ocna Sibiului, apoi liceul și studiile universitate filologice la Sibiu. A publicat poezie în reviste precum Euphorion (unde a și debutat publicistic în 2004), România Literară, Familia, Ateneu, Zona Nouă, Egophobia, Sintagme literare, Algoritm literar, Prăvălia culturală etc.

A debutat în volum în 2017 cu Ipostaze (Editura Paralela 45), pentru care a primit Premiul „Traian Demetrescu” pentru poezie, precum și Premiul juriului la Festivalul Literatura Tinerilor (prima ediție), organizat de Uniunea Scriitorilor din România la Neptun, în 2017. În 2018 i-a apărut cel de-al doilea volum de poezie, „Noaptea mea de insomnie”, la Editura Cartea Românească.

Războiul de țesut

Când eram mic,
Credeam că
Realitatea
Era concepută la
Un uriaș război de țesut,
Materialele folosite,
Vreo câteva
Fire de in, cânepă, bumbac,
Nu foarte lungi.
Dar ce lucru măreț, durabil
Ieșea din ele,
Încât
Celor bătrâni,
Când se apropiau de lucrătura
Acestui război
Nemaiîntâlnit în viața lor,
Le dădeau lacrimi de copil.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.