A doua ediție a Premiului „Cartea Discretă a Anului” (în valoare de 10.000 de lei), acordat de ARCCA (Asociația Română a Creatorilor Culturali și Artiștilor), care a luat în considerare cărți apărute pe parcursul anului 2019, i-a fost acordat scriitorului Sorin Delaskela pentru romanul „Destrămare” (Editura Paralela 45, 2019), în cadrul unui eveniment organizat online, pe Facebook Room, din cauza pandemiei.

La ceremonia de acordare a premiului au participat președintele ARCCA, Silvia Colfescu, precum și doi dintre membrii juriului, Ciprian Măceșaru și Simona Sora – al treilea membru, Radu Vancu, nu a putut fi online din cauza unor probleme tehnice și a avut o intervenție telefonică.

Nominalizările au fost următoarele: Sorin Delaskela, Destrămare (Editura Paralela 45); Vlad Drăgoi, Mica mea inimă de om singuratic (Editura Polirom); Ștefania Mihalache, Copilăria. Reconstituiri literare după 1989 (Editura Paralela 45); Moni Stănilă, Brâncuși sau cum a învățat țestoasa să zboare (Editura Polirom); Cristina Vremeș, Trilogia sexului rătăcitor (Editura Humanitas).

Sorin Delaskela (născut în 1968) este licențiat în filosofie și sociologie. În 2007 a publicat romanul Abisex (Editura Brumar), reeditat trei ani mai târziu (Editura Herg Benet), urmat de volumul de proze Noaptea pisicilor lungi (Editura Brumar, 2011). Fragmente din romanul Destrămare au apărut în revistele Poesis Internațional și Lettre Internationale.

Ceilalți nominalizați au primit câte un premiu de consolare în valoare de 1000 de lei.

Parteneri media: TVR 1 (emisiunea Cooltura), Radio România Cultural, BookHub, Filme-Cărți, O Mie de Semne, Accente.

Foto credits: www.filme-carti.ro

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.