Editura Vremea ne propune o nouă apariție editorială, volumul „Cu doamna Rodica Filip von Becker despre Bucureștii sculptorului Emil Wilhelm von Becker”, de Victoria Dragu Dimitriu, volum recent apărut în colecția „Planeta București”, care este inițiată și coordonată de Silvia Colfescu. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

Victoria Dragu Dimitriu a fost realizator la Redacția Culturală a Radiodifuziunii Române. A semnat emisiunile Atlas cultural, Eminesciana, București, istorii scrise și nescrise, Arhipelagul București. A publicat volume de poezie și romane.

Din 2004 publică o serie de lucrări închinate Bucureștilor, volume de convorbiri cu locuitori ai Capitalei, care aruncă o lumină neașteptată asupra unor detalii pitorești, savuroase și deseori importante ale istoriei urbei.

Seria s-a bucurat de un succes binemeritat de public. Povești ale Doamnelor din București, Povești ale Domnilor din București, Alte povești ale Doamnelor și Domnilor din București, Poveștile unui domn din București, Doamne și Domni la răspântii bucureștene, Povești cu statui și fântâni din București, Povești ale comorilor din București, A zecea carte cu povești din București, Amintiri din strada Suvenir. Poveștile doamnei Ioana Crupenschi, au fost citite cu încântare și au contribuit nu numai la mai buna cunoaștere a istoriei Bucureștilor, ci și la sporirea dragostei locuitorilor pentru acest oraș neiubit și nedreptățit.

Iată și o scurtă descriere a volumului:

„O carte de dialoguri în genul deja consacrat al scriitoarei Victoria Dragu Dimitriu. De data aceasta, autoarea stă de vorbă cu Rodica Filip von Becker, nepoata lui Emil Wilhelm von Becker, sculptorul Casei Regale a României.

Discuțiile ne poartă în timpuri îndepărtate, pe firul istoriei familiei von Becker, reînvie atmosfera nobilă din jurul artiștilor români și vine cu informații inedite despre cele mai frumoase edificii ale Bucureștiului.”

Cartea are 400 de pagini, costă 37,80 lei (reducere de la 42.00 lei) și poate fi comandată aici.

Foto credit Victoria Dragu Dimitriu: https://radioromaniacultural.ro/azi-la-radio-romania-cultural-vorba-de-cultura-invitata-victoria-dragu-dimitriu/

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.