Recomandarea www.omiedesemne.ro se îndreaptă azi către volumul de povestiri semnat de Iulian Popa, „Guadalajara” (Humanitas, 2018), care face parte din colecția coordonată de Andreea Răsuceanu, „821.135.1 Scriitori Români Contemporani”.

IULIAN POPA s-a născut la Brăila, pe 3 august 1972. A urmat cursurile Facultății de Fizică a Universității București. Ulterior, a terminat un doctorat în fizică la Universitatea din Stuttgart.

A publicat mai multe articole și lucrări de specialitate pe parcursul stagiilor de cercetare din Germania și Statele Unite. A publicat proză scurtă în revista Iocan, precum și în Revista de povestiri și în Argos SF&FGuadalajara reprezintă debutul său în volum.

Iulian Popa - Guadalajara
Iulian Popa – Guadalajara

Iată și descrierea de pe coperta a IV-a a volumului:

„Povestirile lui Iulian Popa au un aer de stranietate și melancolie, indiferent că vorbesc despre criza din cuplu, singurătatea și debusolarea bătrâneții, despre lipsa de comunicare dintr-o lume alienată, uneori lipsită de speranță.

Personajele lui traversează fantasmatic un spațiu bucureștean, în principal, a cărui imagine se recompune în jurul unor evenimente mărunte, trăite din cauza unor sensibilități exacerbate dramatic și cu consecințe majore.

În Guadalajara găsim o proză a observației infinitezimale, uneori preocupată de surprinderea celor mai fine articulații sufletești și morale, alteori de schițarea unor tablouri pline de umor (mai degrabă întunecat), scrise alert, cu dialoguri vii.”

Cartea are 208 de pagini, costă 29 lei, poate fi comandată aici sau poate fi cumpărată direct din librăriile Humanitas.

Foto credit: Revista de Povestiri & Club Revdepov

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.