Cornel Bălan s-a născut în 1972, în București. A obținut licența în cadrul Universității de Construcții București, apoi diploma de master în inginerie mecanică la Ottawa University, în 2004.

A început să scrie satiră în revista diasporei românești din Ottawa. Ulterior, a publicat proză scurtă în revista Iocan și pe diverse platforme online. A câștigat, în 2013, concursul de debut Humanitas/ Unicredit cu romanul Escroc SRL, volum laureat al Festivalului primului roman de la Chambery.

Este unul dintre creatorii site-ului Liternautica, unde a publicat povestiri, editoriale, traduceri din engleză, recenzii etc. În prezent lucrează la cel de-al treilea roman al său, Ultima armată.

Recomandarea www.omiedesemne.ro de azi se îndreaptă spre cel de-al doilea roman al lui Cornel Bălan, Liftul, recent apărut la Editura Humanitas în colecția „821.135.1 Scriitori Români Contemporani”, care este coordonată de scriitoarea Andreea Răsuceanu.

Iată și descrierea de pe coperta a IV-a:

„Afectat de o stare de insomnie prelungită, un tânăr pasionat de matematică experimentează stări la limita halucinației, în care câteva elemente revin obsesiv: liftul din blocul în care locuiește împreună cu mama lui, câinii pe care un bizar dresor îi pune să facă salturi sinucigașe, o fată de care se îndrăgostește și care apare în cele mai neașteptate locuri.

Când după mai multe încercări reușește să se angajeze, instituția se dovedește una aproape kafkiană, iar colegii de serviciu și șefii par să facă parte dintr-o conspirație secretă. Senzația că nici mașina de dormit pe care începe să o folosească la sfatul medicilor nu e altceva decât o modalitate de a-l controla îl face să se afunde într-o lume a obsesiei și nebuniei.

Investigarea realității, survolarea limitei dintre vis, halucinație și ceea ce se petrece cu adevărat sunt de fapt pretexte care camuflează adevăratele frământări ale personajului, legate de traume, dezamăgire, obsesia fericirii complete, teama de sfârșit.”

Cartea are 272 de pagini, costă 35 de lei și poate fi comandată de pe LIBHUMANITAS.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.