Cartepedia îmi spune astăzi că „sărbătorim 10 ani de poveste”, iar în tot acest timp „am respirat prin cărți, scufundați în lumile fabuloase ascunse între coperte”. I could`t agree more!

Având în vedere că sunt și reduceri cuprinse între 30 și 50%, mă grăbesc să vă recomand o carte din lista foarte generoasă pusă la dispoziție de Cartepedia Shop: „Mama Noapte”, de Kurt Vonnegut (traducere de Rodica Mihăilă).

Este un volum care va apărea în curând în „Seria de autor Kurt Vonnegut” a Editurii Art și pe care îl puteți precomanda de aici (perioada estimată de apariție este februarie-martie 2019).

Iată ce spunea Doris Lessing în New York Times despre autor:

„Vonnegut pur şi simplu nu poate suporta ceea ce suntem noi – asemenea multor scriitori. Bombănitul, înfiorarea, strigătul care apar în atât de multe pagini de aici vin. El mă face să-mi amintesc că atunci când nazismul n-a fost oprit, ci a înflorit în acel război prezis şi aşteptat, judecata noastră a fost atât de repede pervertită de oroarea a ceea ce se întâmpla.”

Prezentarea cărții este edificatoare, sper, pentru alegerea voastră:

„O confesiune tulburătoare – deşi fictivă – ce sondează sentimentul vinovăţiei unui nazist de după al Doilea Război Mondial.

În 1923, la vârsta de 11 ani, Howard W. Campbell Jr. se mută împreună cu părinţii săi din Statele Unite în Germania. Acolo va deveni, mai târziu, un cunoscut scenarist de teatru şi agent dublu, cunoscut drept propagandist nazist prin intermediul unor emisiuni radio.

Când pretinzi că eşti de partea răului, deşi te afli de fapt în serviciul binelui, asta înseamnă că mai eşti, totuşi, rău?”

Kurt Vonnegut s‑a născut pe 11 noiembrie 1922 in Indianapolis, într‑o familie de origine germană. Studiază la Cornell University, Carnegie Institute și University of Chicago. În 1942 se înrolează în armata Statelor Unite.

Doi ani mai târziu, în urma bătăliei de la Bulge, este luat prizonier de razboi la Dresda, unde ajunge să fie martor al teribilului bombardament asupra orașului din februarie 1945.

Este decorat cu Purple Heart, una dintre cele mai înalte distincții militare americane. In 1946 lucrează ca reporter la agenția de știri din Chicago. In 1952 îi apare primul roman, Pianul mecanic.

Cartea are 239 de pagini, costă 26,4 lei (de la 33 lei, reducere 20%) și poate fi precomandată de aici.

Foto featured credit: https://www.syfy.com/syfywire/slaughterhouse-five-tv-series-kurt-vonnegut

Doneaza prin patreon Wide
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment