Editura Humanitas ne propune volumul autorului italian Carlo Rovelli, „Ordinea timpului”, recent apărut în Colecția Știință. Traducerea îi aparține lui Vlad Zografi. Aceasta este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

CARLO ROVELLI s-a născut în 1956 la Verona şi, după ce a studiat fizica la Universitatea din Bologna, şi-a susţinut doctoratul la Universitatea din Padova, pentru a lucra apoi în Statele Unite şi în Franţa.

Prin cercetările sale, Carlo Rovelli a adus contribuţii importante la construirea unei teorii cuantice a gravitaţiei – probabil cea mai dificilă problemă cu care se confruntă fizica în zilele noastre.

Este autorul best-seller-ului Șapte scurte lecții de fizică, vândut în peste un milion de exemplare.

Iată și o scurtă descriere a cărții:

„Timpul ascunde în sine un mister care nu încetează să ne uimească. Filozofii, artiștii și poeții au încercat să-i surprindă semnificația, iar oamenii de știință au descoperit că natura lui e diferită de ceea ce ne spune intuiția.

De la Boltzmann la teoria cuantică și de la Einstein la gravitația cuantică cu bucle, perspectiva noastră asupra timpului a suferit transformări radicale: în cele din urmă găsim că timpul nici măcar nu apare în ecuațiile fundamentale ale fizicii.”

Cartea are 184 de pagini, costă 29 de lei și poate fi comandată pe LIBHUMANITAS.

Foto credit Carlo Rovelli: https://metode.org/issues/entrevista-revistes/carlo-rovelli.html

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.