Am primit un mail de la www.cartepedia.ro care mă avertizează amical că știe că pe lista mea de „rezoluții” se numără și să citesc mai mult. În consecință, Cartepedia îmi aduce, la început de an, „lecturi grozave de la editura Nemira” și, mai ravisant, „reduceri de până la 50%”.

Curios, am intrat pe linkul respectiv și am observat că cei de la Nemira chiar țin cont de bugetul devalizat de după sărbători al românilor și oferă numeroase cărți la reduceri de nerefuzat. Am ales și eu una dintre ele spre recomandare, cu promisiunea că o să revin la această listă care arată cumva ca un promised land al împătimiților de literatură și nu numai.

„Piramida”, un roman de Cristian Englert, recomandat cu entuziasm de Cristian Fulaș (ale cărui entuziasme, așa cum știm, sunt mai degrabă moderate) la un moment dat pe contul lui de facebook.

Cristian Englert - Piramida
Cristian Englert – Piramida

Despre roman, care face parte din colecția n`autor  a editurii Nemira, Eli Bădică, cea care este și coordonatoare a respectivei colecții, spune așa:

„Cristian Englert îndrăznește să vină cu un roman calofil, pe alocuri prolix, tributar unei scriituri vintage, în răspăr cu vălul minimalist contemporan. «Piramida» sa este construită cu migală și cu pasiune pură pentru literatură. Ți se va potrivi, indiferent de ce tip de cititor ești, căci e atât o carte despre cărți, scris, scriitori și lumea literară, cât și o cronică a zilelor noastre, o poveste de dragoste, un volum cu intrigă polițistă.”

Descrierea cărții ne introduce atât cât trebuie în „miezul” Piramidei:

„O întâlnire neașteptată cu cel mai cunoscut scriitor al momentului îi schimbă viață lui Alexandru Damian, un tânăr profesor de română, care visează să-și vadă cărțile publicate. Faimosul Marius Vasilescu îi propune un joc incitant: fiecare să scrie un roman și să îl publice cu numele celuilalt. Norocul pare să fi dat peste el. Prins în chingile scrisului, Damian se îndepărtează de fosta viață, de principiile și de prietenii săi și se trezește acuzat de o crimă pe care nu a comis-o. Cum reușești să te salvezi când totul pare pierdut?”

Cartea este destul de consistentă (524 de pagini), costă 24,78 lei (reducere 33%) și poate fi comandată aici.

Doneaza prin patreon Wide
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment