„POESIS INTERNATIONAL”, revista care are practic volumul unei cărți, va fi disponibilă de vinerea viitoare la standul Casei de Editură „Max Blecher” de la Târgul Internațional Gaudeamus. Va putea fi găsită, de asemenea, în „unele librării” și pe site-ul editurii.

„Are 278 de pagini și conține poezie, proză, eseu, interviu, cronică literară și de artă – în numărul acesta publică 30 de poeți din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Rusia, Suedia, Spania, Franța, Chile, Germania, China, Turcia, Malta, Albania, Slovenia și Irak, pe lângă scriitoarea Grete Tartler, căreia îi facem portretul la 70 de ani” ni se arată în comunicatul editurii.

Mai sunt prezenți indirect, prin eseurile ce le sunt dedicate, un legendar poet italian și poate cel mai cunoscut poet maghiar provenit din România în vremurile recente. Va costa 7 lei, iar tirajul e de 800 de exemplare, ceea ce înseamnă că, probabil, va fi de ajuns pentru toată lumea.

[image_with_animation image_url=”2764″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%” img_link=”https://unanotimpinberceni.blogspot.com/2018/11/poesis-international-vol-22-12018.html?fbclid=IwAR102P1Yvc5F4rMm02FCN7UZMGSYi3rQCGg20hybvkcDg5dzHe5sL7opkyw”]

Iată ce ne spune Claudiu Komartin (aici: https://unanotimpinberceni.blogspot.com/2018/11/poesis-international-vol-22-12018.html?fbclid=IwAR102P1Yvc5F4rMm02FCN7UZMGSYi3rQCGg20hybvkcDg5dzHe5sL7opkyw) despre această revistă despre care numai el știe, probabil, ce travaliu fizic și mental absoarbe la fiecare număr:

„Din 2010, când am pornit la drum cu „Poesis internațional”, sunt pus la fiecare nou număr în dificultatea de a scrie – după câteva luni de elaborare a principalelor linii pe care se va structura și organiza conținutul revistei, de corespondență insistentă cu zeci de poeți, traducători, critici și eseiști, de editare a materialelor primite și de rezolvare a glitch-urilor neașteptate care au apărut pe parcurs – editorialul.

Începând cu numărul 13 (1/2014), primul al celei de-a doua serii, nici nu am mai dat vreun titlu textelor cu care se deschide revista, considerând că ceea ce se găsește în paginile ei afirmă suficient de clar ce are de oferit celor care o citesc, mie rămânându-mi sarcina secundară de a rezuma printr-un survol destul de general, și reținându-mă cât se poate de la pedanterii și redundanțe, evidențele, highlights-urile, punctele de interes care îi alcătuiesc miezul, nucleul iradiant.

De data aceasta, prefer să rememorez câteva momente cu doi poeți de care am fost apropiat, în feluri și la temperaturi diferite, de-a lungul ultimilor zece ani, și care au părăsit planul acesta de existență în decursul a numai trei săptămâni din vara care-a trecut – pierderi pe care le alătur celei, încă inadmisibile, resimțite zilnic ca o arsură (absența arde ca fosforul alb) a tatălui meu, la scurtă vreme după disparițiile lui Adrian Diniș (1986-2018) și Matthew Sweeney (1952-2018).”

carturesti.ro

Citiți mai multe în editorialul lui Claudiu de pe blogul lui și și mai mult în cea mai importantă revistă de literatură din ultimii ani de la noi, „Poesis International”. Spor la poezie & citit!

gelu diaconu
https://www.facebook.com/omiedesemne/

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.