Continui astăzi seria de recomandări de la Cartepedia cu volumul lui Julian Barnes, „Tour de France” (traducere de Mihai Moroiu), inclus în seria de „lecturi grozave” de la Editura Nemira care beneficiază de reduceri substanțiale, de până la 50%.

Iată descrierea cărții:

„Frivolitate, eleganță, frumusețe, artă, libertate, gastronomie, chic… Tour de France. Melodii, filme, cărți, tablouri, excursii, competiții și rețete culinare s-au strâns într-o carte născută, spune Julian Barnes, dintr-o «relație pasională» cu Franța.

Parcurgând-o, facem o călătorie în spiritul francez și ne întâlnim cu scriitori, cineaști, muzicieni și creatori care îl reprezintă într-un fel sau altul. Printre ei, Jacques Brel și Jean-Luc Godard, Gustave Flaubert și George Simenon. Dacă iubiți Franța, o veți iubi și mai mult citind eseurile unui englez îndrăgostit de ea.”

Tour de France
Tour de France

JULIAN BARNES s-a născut în Leicester, Anglia, în 1946. A studiat la City of London School între 1957 și 1964, apoi la Magdalen College, Oxford, absolvind (cu onoruri) în 1968 secția de limbi moderne.

După încheierea studiilora lucrat ca lexicograf pentru Oxford English Dictionary timp de trei ani. Din 1977 a lucrat ca redactor literar și a semnat recenzii în New Statesmen și New Review. Între 1979 și 1986 a realizat cronici de televiziune, mai intâi pentru New Statesmen și apoi pentru Observer. 

Opera lui Julian Barnes numără peste cincisprezece volume de proză, povestiri scurte și eseuri, cariera sa literară fiind încununată de numeroase premii și distincții.

Cartea are 400 de pagini, costă 24, 80 lei (reducere 38%) și poate fi comandată de aici.

Photo credit: livemint.com

Doneaza prin patreon Wide
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment