„Un roman de debut care a impresionat redacția” – așa a fost considerat pe pagina de facebook „Humanitas 821.135.1 – Scriitori români contemporani” (https://www.facebook.com/ScriitoriRomaniContemporani/) romanul Cristinei Vremeș, „Trilogia sexului rătăcitor”, recent apărut la Editura Humanitas în colecția cu același nume, care este coordonată de scriitoarea Andreea Răsuceanu. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

Lansarea romanului va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, în cadrul unei întâlniri la care vor mai participa, pe lângă autoare, criticii literari Luminița Corneanu și Angelo Mitchievici, precum și coordonatoarea colecției, Andreea Răsuceanu. Actrița Nicoleta Lefter va citi un fragment din roman.

De asemenea, duminică, 2 iunie, de la ora 13, la standul Humanitas de la Bookfest, va avea loc o lansare a celor trei volume noi, publicate în colecția „821.135.1- Scriitori români contemporani”, „Trilogia sexului rătăcitor” de Cristina Vremeș, „Zilele după Oreste” de Vitalie Ciobanu și „Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici” de Dumitru Crudu. La eveniment vor vorbi Vitalie Ciobanu, Dumitru Crudu, Cristina Vremeș, Doru Căstăian și Andreea Răsuceanu.

Iată ce spune Cristina Vremeș despre cartea sa:

„Într-o primă etapă a scrierii cărții m-am lăsat ghidată de imaginea unui cor polifonic de voci feminine care povestesc momente-cheie din viața lor. În cazul fiecăreia, un anumit prag emoțional sau social este depășit în chip violent, cu multă suferință.

Eram într-un metrou din Paris, când am scos telefonul din buzunar, l-am deschis, și așa au apărut primele fraze. Scenele și personajele provin din fapte imaginate, trăite, fantasmate și auzite. Când am adăugat punctul final, am înțeles că este o carte despre femei, despre femeie, despre om și copilarie, despre durerosul proces al maturizării.” Cristina Vremeș

Mai departe, o scurtă introducere în universul romanului:

„Un roman despre trei generații de femei, surprinse în momente de criză ale vieții lor, Trilogia sexului rătăcitor e totodată povestea unei maturizări dure, descrise prin intermediul unei autoscopii necruțătoare, care propune, dincolo de narațiunea propriu-zisă, o poetică a corporalității și a visceralului, a organicului și a vieții instinctuale.

Dincolo de portretele individuale ale femeilor și de istoriile lor personale se conturează însă imaginea unei Românii în timpul războiului, în comunism și apoi în perioada tranziției, o oglindă a unor epoci care își pun decisiv amprenta asupra celor care le trăiesc.”

CRISTINA VREMEȘ (n. 1986) e licențiată în filozofie și istoria artei la University College London și absolventa unui masterat în filozofie la University of Cambridge, Newnham College.

A fost mediator cultural la Fondation Louis Vuitton/ Context Travel, Paris, asigurând vizite comentate ale colecțiilor permanente și ale expozițiilor temporare la Musée du Louvre, Musée d’Orsay, Château de Versailles, și custode la galeria Jeu de Paume din Paris.

A participat la mai multe ateliere de creative writing, precum The Other Writers Group, Shakespeare & Co., Paris și The Wednesday Group, coordonat de Shannon Cain, Paris. Trilogia sexului rătăcitor este prima ei carte.

Romanul are 272 de pagini, costă 37 de lei și poate fi comandat pe LIBHUMANITAS.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.