COSMIN PERȚA s-a născut pe 5 decembrie 1982 în Vișeu de Sus, Maramureș. Este absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. Și-a continuat studiile la Universitatea din București, unde a obținut o diplomă de masterat în literatura contemporană și titlul de doctor în litere cu o teză despre fantastic în literatura est-europeană. A debutat în 2002 cu volumul de poezie Zorovavel (Editura Grinta, Cluj), urmat de Santinela de lut (Editura Vinea, 2005), Cântec pentru Maria (Editura Vinea, 2007), Bătrânul, o divină comedie (Editura Charmides, 2009) și Fără titlu (Editura Paralela 45, 2011).

[image_with_animation image_url=”2191″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%” img_link=”https://www.edituraparalela45.ro/produs/cantec-de-leagan-pentru-generatia-mea/”]

„O carte de război, dar și de dragoste, în care nu a trebuit să îmi găsesc doar o nouă voce, ci și o nouă identitate. Spuneam că a fost scrisă în șapte ani, dar cea mai mare parte a ei a fost de fapt scrisă în ultimii doi, ani în care am pierdut aproape totul și a trebuit să mă reinventez substanțial.

Poezie socială, poezie a traumelor și a obsesiilor, a neputinței, poezie a pierderii și a despărțirii, a spaimei & inadaptării, dar și poezie a regăsirii, a reîndrăgostirii de o realitate care întotdeauna se dovedește mai fascinantă și mai copleșitoare decât orice tenebră” este mesajul lui Cosmin Perța de pe coperta a IV-a a volumului recent apărut la Editura Paralela 45, „Cântec de leagăn pentru generația mea”.

 Cartea are 104 pagini și poate fi achiziționată de aici: https://www.edituraparalela45.ro/produs/cantec-de-leagan-pentru-generatia-mea/ la prețul promoțional de 15.40 lei, sau din librării.

gelu diaconu
https://www.facebook.com/omiedesemne/

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.