COSMIN PERȚA s-a născut pe 5 decembrie 1982 în Vișeu de Sus, Maramureș. Este absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. Și-a continuat studiile la Universitatea din București, unde a obținut o diplomă de masterat în literatura contemporană și titlul de doctor în litere cu o teză despre fantastic în literatura est-europeană. A debutat în 2002 cu volumul de poezie Zorovavel (Editura Grinta, Cluj), urmat de Santinela de lut (Editura Vinea, 2005), Cântec pentru Maria (Editura Vinea, 2007), Bătrânul, o divină comedie (Editura Charmides, 2009) și Fără titlu (Editura Paralela 45, 2011).

[image_with_animation image_url=”2191″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%” img_link=”https://www.edituraparalela45.ro/produs/cantec-de-leagan-pentru-generatia-mea/”]

„O carte de război, dar și de dragoste, în care nu a trebuit să îmi găsesc doar o nouă voce, ci și o nouă identitate. Spuneam că a fost scrisă în șapte ani, dar cea mai mare parte a ei a fost de fapt scrisă în ultimii doi, ani în care am pierdut aproape totul și a trebuit să mă reinventez substanțial.

Poezie socială, poezie a traumelor și a obsesiilor, a neputinței, poezie a pierderii și a despărțirii, a spaimei & inadaptării, dar și poezie a regăsirii, a reîndrăgostirii de o realitate care întotdeauna se dovedește mai fascinantă și mai copleșitoare decât orice tenebră” este mesajul lui Cosmin Perța de pe coperta a IV-a a volumului recent apărut la Editura Paralela 45, „Cântec de leagăn pentru generația mea”.

 Cartea are 104 pagini și poate fi achiziționată de aici: https://www.edituraparalela45.ro/produs/cantec-de-leagan-pentru-generatia-mea/ la prețul promoțional de 15.40 lei, sau din librării.

gelu diaconu
https://www.facebook.com/omiedesemne/

Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment