În perioada 29-31 ianuarie 2024, Simona Antonescu își va întâlni cititorii sibieni, clujeni și orădeni, cu prilejul lansării romanului Chiajna din Casa Mușatinilor, apărut de curând în colecția „Fiction Ltd”  a Editurii Polirom. Mai jos, programul evenimentelor.

• SIBIU

Simona ANTONESCU în dialog cu Radu VANCU pornind de la romanul Chiajna din Casa Mușatinilor
Luni, 29 ianuarie, ora 18.00, Librăria Humanitas „Constantin Noica” Sibiu (Str. Nicolae Bălcescu 16)

• CLUJ

Simona ANTONESCU despre Chiajna din Casa Mușatinilor
Marți, 30 ianuarie, ora 18.00, Book Corner Librarium Cluj (Bulevardul Eroilor 15)
Alături de autoare: Andrea HEDEȘ, Constantina BULEU, Victor CUBLEȘAN

• ORADEA

Simona ANTONESCU în dialog cu Mircea PRICĂJAN pornind de la romanul Chiajna din Casa Mușatinilor
Miercuri, 31 ianuarie, ora 18.00, Librăria Humanitas Oradea (Calea Republicii 11)

„Cărțile Simonei Antonescu împrospătează, printr-o scriitură modernă, bestsellerul cu tematică istorică. Un epic tensionat, savuroase descrieri de epocă, personaje cu halou mitologic.
De astă dată, autoarea o reabilitează pe Doamna Chiajna, cea mai importantă personalitate feminină a Evului Mediu românesc. Autoarea își aduce personajul istoric aproape de înțelegerea noastră printr-o meticuloasă evocare a mentalităților unui timp când lupta politică, însemnând corupție și intrigă, se încheia cu exterminarea adversarului. Referirea la neamul Mușatinilor și la bunicul Ștefan cel Mare explică temperamentul vijelios și orgoliul dinastic ale Chiajnei, care, prin inteligență diplomatică și cutezanță pe câmpul de luptă, ține piept concurenților la tronul Valahiei.
O carte plină de farmec, cu negustorese care plimbă mărfuri scumpe și informații secrete, cu domnitori pribegi, când reușesc să scape de decapitare sau otravă, cu iubiri fără viitor, fiindcă mariajele servesc doar alianțelor.” (Gabriela Adameșteanu)

Simona ANTONESCU s-a născut la Galați în 1969 și a copilărit în localitatea Țintea (județul Prahova). După absolvirea Liceului „Constantin Dobrogeanu-Gherea” din Ploiești, a urmat cursurile Facultății de Chimie din cadrul Institutului Politehnic București. A debutat în 2015 cu romanul Fotograful Curții Regale, câștigător al Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească/Polirom și al Premiului de Debut al USR și finalist la Festival du Premier Roman de Chambéry. A mai publicat romanele Darul lui Serafim (2016), Hanul lui Manuc (2017), finalist la Premiul Național pentru Proză Ziarul de Iași, Ultima cruciadă (2019), distins cu Premiul Cartea Anului 2019 de Filiala Brașov a USR, Maria Tănase. O fântână pe un drum secetos (2019) și În umbra ei (2021), roman finalist la Premiul Național pentru Proză Ziarul de Iași. Începând din anul 2018 publică la Editura Nemi seria de cărți Istoria povestită copiilor.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.