O Mie de Semne împlinește șase ani de existență. Proiectul nostru n-a început într-un garaj, ca mai toate celebrele întreprinderi de felul ăsta din America, ci într-o bucătărie a unui apartament din Drumul Taberei. Le-am spus băieților mei că dintotdeauna mi-am dorit să am un site unde să promovez cărți, să fac anunțuri pentru evenimente culturale, să scriu editoriale, eventual cronichete sau recenzii în toată regula, deci tot ceea ce putea fi legat de literatură. Era un vis de-al meu mai vechi și nu bănuiam că avea să se realizeze în scurt timp.

Dan și Mihai mi-au zis: de ce nu? Și s-au pus pe treabă. Au venit imediat idei, perspective asupra unor chestiuni tehnice și bineînțeles visuri. Unele s-au realizat, altele nu, așa cum se întâmplă. După experiența celor șase ani cu O Mie de Semne pot să spun că una dintre cele mai mari realizări este apropierea de oamenii care iubesc cărțile și cărora le pasă de literatură. Și nu sunt puțini, dimpotrivă.

N-am să fac un bilanț sau o înșiruire autolaudativă despre tot ce am realizat. Lucrurile astea sunt la vedere, le știți și nu are rost să vi le reamintesc doar pentru a vă arăta ce grozavi suntem. Ceea ce știu în acest moment este că mai avem multe de făcut și de spus în această lume literară turbulentă & sublimă. Cu o săptămână în urmă am pornit un nou proiect, www.citatecarti.ro, avem și alte idei pentru dezvoltare și pentru a menține O Mie de Semne pe același palier de calitate, deci e mult de lucru.

Editorialul acesta se dorește a fi doar un reminder: suntem aici, existăm și am rezistat mult mai mult decât au crezut unii. Nu am avut urcușuri spectaculoase, nu am adunat sute de mii de followeri, nu am umplut stadioane. Ne-am menținut pe un trend constant pozitiv și ne-am bazat pe cei care ne-au fost cu adevărat fideli, care au crezut în ceea ce facem.

Așa cum am mai spus, sunt oameni care ne-au sprijinit încă de la început și care au rămas alături de noi indiferent de urcușurile și coborâșurile firești. Cred că ei sunt cea mai mare realizare a noastră. Să însemni ceva pentru acești prieteni, să-i convingi la tot pasul că intențiile noastre au la bază onestitatea și fidelitatea față de literatură, ei bine, acesta este de fapt combustibilul cu care se alimentează tot timpul motorașul bărcuței numite O Mie de Semne.

Navigăm pe un ocean plin de pericole. Am crezut în câteva rânduri că ne vom scufunda. Am avut momente de tristețe & dezamăgire. I-am avut însă alături pe cei care au crezut cu adevărat în noi, în puterea noastră de regenerare, de a ne mobiliza și de a merge mai departe. Am reușit să supraviețuim cu ajutorul lor. Le mulțumim încă o dată.

În ceea ce privește viitorul, ce s-ar putea spune? Suntem în punctul în care, având un nou site care ne poate genera unele venituri, putem spune fără ezitate că vom continua atâta timp cât vom fi înconjurați de cărți, de scriitori, de oameni onești, de prieteni care cred în noi. Și, lucrul cel mai important, ne vom bucura de fiecare dată când ne vom face prieteni noi. Avem nevoie de voi, cei care ne sprijiniți, cei care ne-ați încurajat când am crezut că totul e terminat. Vă suntem recunoscători că ați rămas alături de noi.

La mulți ani, O Mie de Semne!

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.