Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, dar și a poeziei şi criticii literare româneşti, oferă stagii de cercetare și stagii de traducere a operei eminesciene.

Stagiul de traducere a operei eminesciene se acordă pentru o perioadă de o lună pe parcursul unui an profesorilor, studenților, cercetătorilor români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate.

Stagiile de cercetare se acordă pentru o perioadă de o lună pe parcursul unui an după cum urmează:

– un stagiu de cercetare pe teme de operă și biografie eminesciană pentru profesori, studenți, cercetători români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate;

– un stagiu pentru definitivarea unei lucrări de proporții pe o temă ce ține de literatura română pentru profesori și cercetători români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate;

– un stagiu pentru cercetarea patrimoniului Memorialului Ipotești pentru profesori, studenți, cercetători români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate.

Solicitările de participare  la concursul de acordare a stagiilor se depun de către candidaţi în perioada 17 iulie – 7 august 2020, prin poștă, la adresa: Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, str. Mihai Eminescu nr. 19, sat Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, cod 717253, sau prin e-mail (format PDF): bursecercetareipotes[email protected].

Informații suplimentare: http://www.eminescuipotesti.ro/

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.