Editura Polirom vă invită să descoperiți cărțile incluse în campania „Stare de lectură”, campanie derulată în perioada 17 martie-17 aprilie 2020 pe www.polirom.ro și care cuprinde:

• peste 150 de titluri la prețul de 10 lei: Oferta săptămînii, transformată în Oferta lunii, în mod excepțional;

• 26 de pachete promoționale pe care nu ar trebui să le ratezi;

• peste 100 de titluri la oferta specială;

• Citește, informează-te! 40% reducere pentru 30 de titluri despre lumea în care trăim. Ofertă valabilă începînd cu data de vineri, 20 martie 2020.

Primul titlu pe care vi-l recomandăm este romanul „Obiecte pierdute”, de Brooke Davis, apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, traducere din limba engleză de Anca Băicoianu. „Obiecte pierdute” poate fi achiziționat la prețul special de 9,99 lei, click aici.

Campanie recomandată de Suplimentul de cultură

Millie Bird are şapte ani, cizme roşii de cauciuc asortate la buclele roşcate şi o inimă curajoasă şi plină de speranţă. Cînd tatăl ei moare, mama orbită de durere dispare la raionul de Lenjerie Femei Talii Mari din supermarket şi nu se mai întoarce. Agatha Pantha, de optzeci şi doi de ani, nu a mai ieşit de mult din casă şi nici nu a mai schimbat o vorbă cu altcineva, căci a rămas văduvă.

Ea încearcă să spulbere tăcerea care o înconjoară ţipînd la trecători, dînd volumul televizorului la maximum şi respectînd cu stricteţe un program zilnic, pe care şi-l notează în jurnal. Karl, dactilograful „orb”, de optzeci şi şapte de ani, şi-a folosit cîndva degetele să „dactilografieze” drăgăstos scrisori de amor pe pielea soţiei sale. Acum, că ea nu mai e, îşi tastează cuvintele în aer cînd vorbeşte.

Karl a fost internat într-un azil, dar într-un moment de luciditate euforică a evadat. Aduşi împreună de o întîmplare, cei trei, trăgîndu-l după ei pe Manny-manechinul-de-plastic, pornesc într-o călătorie fascinantă prin vestul Australiei, în căutarea mamei lui Millie.

Pe drum, Karl vrea să înveţe să fie din nou bărbat, iar Agatha să-şi recapete viaţa de dinainte. De fapt, cu toţii învaţă cîte ceva despre cum să trăieşti la orice vîrstă, să te bucuri de viaţă şi să uiţi de umbrele morţii.

„Deși personajele evoluează uneori în chip straniu, emoția ce străbate povestea despre pierdere, tristețe adâncă și speranță este reală. Millie e cel mai puternic personaj al lui Brooke Davis… ea ne poartă prin roman de la un capăt la altul.” (The New York Times)

„Amestecând sumbrul cu veselia, tristețea cu nebunia, Brooke Davis îți adună personajele rătăcite și le împinge în scena minunată a vieții lor.” (The Miami Herald)

„Romanul Obiecte pierdute se hrănește chiar din durerile autoarei sale, dar în fundal e susținut de ceva care animă umanitatea de la începuturile ei: a iubi și a fi iubit cu orice preț.” (Newcastle Herald

Brooke Davis este o tînără scriitoare australiană al cărei volum de debut a fost senzaţia Tîrgului de Carte de la Londra din 2014, cînd drepturile de publicare s-au vîndut în treizeci de ţări. A crescut în Bellbrae, în sudul Australiei, şi a încercat să scrie primul roman la doar zece ani.

A continuat să scrie, iar consacrarea avea să vină în timpul stagiului doctoral în creative writing la Curtin University, odată cu romanul Obiecte pierdute. Publicat în 2014 de Hachette Australia, acesta a cîştigat numeroase premii, printre care iBooks Fiction Book of the Year, ABIA General Fiction Book of the Year şi Matt Richell Award pentru cel mai bun debut.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.