Vești foarte bune vin în ceea ce privește viitorul rubricii Poșta redacției, care va fi coordonată de scriitoarea Ștefania Mihalache. Începe, așadar, o nouă etapă în desfășurarea acestei rubrici despre care pot afirma fără să greșesc că este cea mai urmărită pe O Mie de Semne.

Așa cum spuneam într-un editorial anterior, sunt ceva restanțe, însă promit că toți cei care ați trimis texte la Poșta redacției veți primi răspuns. De altfel, Ștefania a și început să trimită feedbackuri, așa că lucrurile încep ușor-ușor să se așeze. Fiți încrezători, trimiteți în continuare poeme, fiindcă Poșta redacției rămâne același loc unde vă puteți face cunoscute creațiile literare și, de ce nu?, o adevărată rampă de lansare.

Înainte de prelua o notă biografică a Ștefaniei (de aici), vă îndemn să trimiteți 3-5 texte la adresa [email protected] însoțite de un scurt CV literar și de o fotografie nu mai mică de 1200×800. Spor maxim și succes tuturor!

ȘTEFANIA MIHALACHE s-a născut în 1978, la Brașov. A debutat în volum cu romanul  Est-falia (Paralela 45, 2004), nominalizat la Marile Premii Prometheus, secțiunea Opera Prima. În 2010 a publicat romanul Poemele secretarei  (Cartea Românească). Între anii 2007 și 2018 a scris scenarii de televiziune. În 2012 a obținut titlul de doctor în filologie al Facultății de Litere, Universitatea București, cu o teză despre tema copilăriei în proza românească postdecembristă. În 2019 a publicat volumul  Copilăria: Reconstituiri literare după 1989  (Paralela 45), nominalizat la Premiile  Observator Cultural și la Premiul „Cartea Discretă a Anului“. În 2016 a debutat în poezie cu volumul Sisteme de fixare și prindere  (Nemira), câștigător al Premiului „Matei Brâncoveanu“ pentru Literatură, nominalizat la Premiile Radio România Cultural. A urmat volumul Cronica Akasha  (Nemira, 2021), nominalizat la Premiile Radio România Cultural, Premiile Observator Cultural (2022), Premiile Bac-Fest (2021), Premiile Festivalului Național „George Bacovia“ (2022). În 2019 a câștigat premiul pentru proză scurtă Boccace, Franța.

Cea mai recentă carte semnată de Ștefania Mihalache este Gene dominante, volum de povestiri apărut la Editura Humanitas în colecția 821.135.1 Scriitori Români Contemporani.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.