La început nu ne-am gândit că o să devenim chiar un vapor, cum ar fi Titanicul de pildă, dar în spiritul optimismului moderat care ne caracterizează am sperat că măcar o să rămânem multă vreme pe linia de plutire, indiferent de tipul de ambarcațiune de care vom sta agățați. Și a fost destul de bine o perioadă, dar zilele bune sunt pe cale să se termine.

Vești proaste vin de pretutindeni și, în numele obiectivității, trebuie să spunem că sunt oameni care suferă mult mai mult decât noi. Mai ales dacă e să ne referim la cultură, există locuri unde durerea este semnificativ mai mare decât a noastră, asta fiindcă sunt puse în joc chestiuni complexe, cum ar fi angajați, planuri de vânzări, de menținere a cashflow-ului la un nivel suportabil și așa mai departe.

În mare, cam asta e realitatea. În mic, suntem și noi, cei de la „O mie de semne” pe undeva, pe-aici. Și ne străduim, cu puterile noastre, să facem ceva, onest, fără dat din coate, fără subvenții îndoielnice de la stat (așa cum primesc multe reviste culturale demult falimentare), doar cu multă muncă, pasiune, atașament pentru cauza asta tot mai minoră (în România) a literaturii.

Așa că, uite, în același spirit al modestiei o să spunem că suntem o bărcuță care și-a pierdut o vâslă și care se învârtește un pic haotic în turbionul creat de furtuna Covid-19. Ba mai mult, avem și câteva găurele în carenă, iar apa a început să ne inunde ambarcațiunea. Încă nu ne scufundăm, dar abia mai stăm la suprafață. Ăsta e adevărul.

Știu că această criză afectează multe întreprinderi din zona asta (cazul Dilema Veche este un exemplu grăitor, ca să nu mai vorbesc de editurile mai mici, care abia își mai trag răsuflarea), însă noi, ca și ele, vrem să supraviețuim. Nu o putem face decât cu ajutorul vostru.

Sunt mulți care cer ajutorul în perioada asta. O voce în plus în corul ăsta nu știm dacă mai contează. Nu știm nici dacă, în condițiile de față, am mai putea sensibiliza pe cineva. Am fi fost mulțumiți cu cei 200$ care se strânseseră la un moment dat (fericit pentru noi) pe Patreon. Dar oamenii vin și pleacă, fiindcă e firesc să se întâmple asta, mai ales că sunt problemele care sunt. Le mulțumim foarte mult și celor care au fost până acum lângă noi, le mulțumim în egală măsură și celor care au rămas.

Noi suntem aici, indiferent cum ar fi. Nu intrăm în panică, nu facem o tragedie din situația de față, fiindcă sunt alții care suferă infinit mai mult. Doar vă spunem că vă așteptăm lângă noi, pe Patreon sau pe PayPal, oricând, cu sume infime, de care se poate dispensa oricine. Echivalentul a 1, 2, 3 sau 4 dolari ori euro pe lună donați pe Patreon sau PayPal pot astupa găurile din bărcuța „O mie de semne” și ne pot asigura în continuare o bună flotabilitate. Cu cât sunteți mai mulți, cu atât va fi mai bine. Iar când vom ajunge iar la cei 200$ target, vă vom anunța, fiindcă așa e frumos.

Eu zic că nu e mult. Fiți încă o dată alături de noi. Sprijiniți „O mie de semne”, site-ul care vă stă alături, zi de zi, fără excepție, cu poezie extraordinară și cu cărți foarte bune.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.