Joi19 maiora 19.00, vă invităm la Librăria Humanitas de la Cișmigiu la lansarea cărții Îndrăgostit de lume. Călătoria unui călugăr buddhist pe tărâmurile dintre viață și moarte, de Yongey Mingyur Rinpoche și Helen Tworkov.

La eveniment vor vorbi SEGA, traducătorul cărții și autorul bestsellerurilor Namaste: Un roman de aventuri spirituale în India și Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal, și Mihai Popa-Radu, fondatorul Mindfulness Institute și al centrului Seeds for Happiness din Bucuresti. Moderatorul întâlnirii va fi Dionisie Pîrvuloiu, redactor Humanitas.

La treizeci și șase de ani, Yongey Mingyur Rinpoche este starețul a trei mănăstiri, autor de bestselleruri și maestru de meditație buddhistă tibetană, iubit de discipolii săi din întreaga lume. Dar, într-o noapte de vară a anului 2011, lasă tot și își părăsește mănăstirea din Bodh Gaya fără să spună nimănui, doar cu roba de pe el și cu câteva rupii în buzunar.
Aceasta este povestea unei călătorii neobișnuite, confesiunea sinceră a unui călugăr buddhist care alege să renunțe la statutul său religios și la confortul unei vieți privilegiate, pentru a se pune la încercare trăind de azi pe mâine ca cerșetor, urmând astfel străvechea tradiție indiană a yoghinilor rătăcitori. Reflectând asupra experiențelor care l-au marcat, dezvăluindu-i cititorului gândurile și trăirile sale cele mai intime, dar și practicile contemplative care l-au susținut pe parcursul celor patru ani și jumătate de pribegie, Yongey Mingyur Rinpoche ne oferă învățături prețioase, arătându-ne cum putem transforma dificultățile în șanse și cum îndepărtarea de lucrurile familiare ne poate apropia, în cele din urmă, de ceea ce suntem cu adevărat.

Accesul în librărie este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook. Purtarea măștii este recomandată.

Evenimentul poate fi urmărit și online, pe pagina de Facebook Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas.
Înregistrările audio ale evenimentelor transmise online vor fi disponibile ulterior pe canalele Humanitas pentru podcasturi de pe SoundCloudSpotifyDeezerApple și Google.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.