Știu că a venit brusc frigul și nu e vreme de ieșit din casă, dar totuși am un motiv să vă afum vizuina și să vă fac să veniți la Târgul de Carte Gaudeamus, fiindcă acolo vă așteaptă cărțile noastre noi și calde, care vă vor încălzi sufletul mai mult decât într-o zi de lenevit pe canapea, cu o cafea alături.

Mâine, sâmbătă 23 noiembrie, e zi plină pentru Casa de Editură Max Blecher (Pavilionul B2, stand 198), fiindcă noile apariții de toamnă sunt acolo și vă așteaptă și vor fi lansate nu cu surle și trâmbițe, fiindcă noi nu suntem așa, ci cu prietenie pentru adevărații prieteni și, așa cum spuneam, cu multă căldură.

Anastasia Gavrilovici va sparge gheața la ora 15.00, când este programată lansarea volumului ei de debut, Industria liniștirii adulților, carte care, așa cum știți, a avut deja o primă ieșire în lume la Institutul Blecher. Merită să veniți, fiindcă Anastasia a scos o carte foarte bună, un debut care cu siguranță va fi primit cum se cuvine în mediile literare și nu numai.

Radu Vancu vine o jumătate de oră mai târziu, la 15.30, cu cel mai recent volum al lui, Psalmi, pe care vă mărturisesc că abia aștept să-l citesc, așa cum i-am citit, de altfel, toate cărțile de poezie. Sunt convins că este un volum care va marca această toamnă editorială, fiindcă nu mai trebuie să reamintesc că Radu este unul dintre cei mai buni poeți ai noștri, iar cărțile lui suscită de fiecare dată interesul iubitorilor de poezie.

În fine, last but not least, de la ora 16.00 va fi o dublă lansare: Vatra Luminoasă, de Daniela Luca, și Ziua în care a murit John Lennon, de Gelu Diaconu. Îmi lansez, așadar, cea de-a șasea carte de poezie alături de o veche prietenă, cu care nu am vânat lei, dar împreună cu care am traversat anii din urmă, cu bune, cu rele și cu multă, multă literatură.

Ce ar mai fi de spus? Pentru mine, Ziua în care a murit John Lennon înseamnă un pas important înainte, fiindcă am intrat în familia poeților publicați de Casa de Editură Max Blecher, unde, așa cum știm, exigențele și profesionalismul lui Claudiu Komartin țin nivelul valoric foarte sus.

Nu voi fi copleșit de onoruri – nici nu-mi doresc asta, fiindcă numai gândul la așa ceva mă sperie – dar sunt onorat că am publicat la una dintre cele mai bune edituri specializate pe poezie din România, alături de nume care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Voi fi acolo mâine după-amiază, de la ora 16.00, voi vorbi, sper, puțin, însă vă voi citi mai mult din Ziua în care a murit John Lennon, cartea adolescenței pierdute și regăsite.   

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.