Recomandarea O Mie de Semne de astăzi de la Casa de Pariuri Literare este volumul „Și la început a fost întunericul”, de Raul Popescu, apărut în 2022 în categoria Ediții sonore. Roman. Puteți comanda cartea de aici: https://cdpl.ro/produs/si-la-inceput-a-fost-intunericul-raul-popescu/

Fragmente în ediție sonoră* în lectura autorului

*Edițiile sonore pot fi ascultate prin scanarea codului QR afișat pe ultima pagină a cărții (chiar și ca link). Linkul/codul facilitează accesul la mediul digital pe care e stocată arhiva audio. Nu se poate vinde codul/linkul fără achiziția fizică a cărții (de unde și denumirea de ediție sonoră și nu audiobook, care presupune un suport fizic de stocare).

(…) Bărbatul fără chip mă sfida, sau așa mi se părea, mișcându-și capul ca și cum un vortex puternic ar fi încercat să-l atragă înăuntrul lui. Iar în jurul lui nu era decât beznă și frig, și se auzeau niște șoapte din care nu înțelegeam nimic. Nu știu de ce nu-mi ieșea din minte acest gând: Atunci când mori, sfincterele ți se relaxează și ți se scoală mai tare ca niciodată în viață. Eu nu eram mort. Nu încă. Eram tânăr. Aveam 27 de ani.
„Cine ești?” am întrebat.
Bărbatul fără chip nu a răspuns, dar a întins o mână. Mâna lui era rece, rece ca o bucată de gheață. Am mai atins astfel de mâini, dar erau mâinile unor morți. Domnul Lazăr. Unchiu-meu. Le-am atins mâinile curios și speriat. Curios să ating moartea, dar speriat de prezența ei.
Dar nu, nu încă… Nu încă, omule fără chip.
„Ți-e frică? Ești bărbat sau nu?” am auzit o voce și mi-am amintit când unchiu-meu mi-a spus asta.
Eram cu maică-mea în grota mistrețului, iar el încerca să ne convingă să vorbim cu bunică-mea ca să-i dea o semnătură pentru o bucată de pământ, pământ pe care bunică-mea îl primise de la părinți ca zestre și care era folosit de altcineva care nu plătise întreaga sumă pentru el. (…)

Raul Popescu este absolvent al Facultății de Litere din Brașov. Și-a continuat studiile în cadrul Universității Transilvania din Brașov cu un masterat de Scriere Creatoare și cu un doctorat despre viața și opera lui Ioan Petru Culianu. A fost nominalizat la Concursul de dramaturgie UNITER „Cea mai bună piesă românească a anului 2016”, cu Ziua în care m-am hotărât să uit totul. Din 2017 până în prezent, este editor coordonator, alături de Adina Dinițoiu, al platformei culturale online  Literomania. În 2017, a publicat Ioan Petru Culianu. Ipostazele unui eretic (Editura Eikon, București), volum nominalizat la Premiile Observator cultural 2018, la secțiunea „Debut”. În 2019, a coordonat, alături de Adina Dinițoiu, volumul Nume de cod: Flash fiction. Antologie Literomania de proză scurtă (Editura Paralela 45).

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.