„Poșta redacției” este cea mai citită rubrică de pe O Mie de Semne. Cred că a trecut mai bine de un an și jumătate de când am pornit-o, iar în acest răstimp am avut sute de cereri de publicare. Nu e puțin lucru, fiindcă interesul enorm pe care l-a provocat vorbește de la sine.

Au apărut pe site-ul nostru tineri poeți foarte promițători, unii dintre ei aflați la debutul revuistic absolut. Mai mult decât atât, majoritatea celor publicați au confirmat, câțiva dintre ei având deja volume apărute sau aflându-se foarte aproape de debutul editorial. Asta înseamnă că alegerile pe care le-am făcut au fost bune și că principalul criteriu de publicare, adică valoarea, a fost respectat.

Îmi face o plăcere foarte mare să vă anunț că de astăzi bunul meu prieten Sorin Despot va prelua rubrica „Poșta redacției”. Este primul colaborator permanent al site-ului O Mie de Semne, iar acest lucru, pe lângă faptul că reprezintă o noutate absolută, îmi dă încrederea că „Poșta redacției” se va afla pe mâini bune și că va deveni un adevărat reper.

Sorin Despot are un background foarte solid, iar acest lucru ar trebui să fie unul încurajator pentru cei care vor dori să publice pe O Mie de Semne. Sorin are în portofoliu cel puțin două isprăvi notabile, asta dacă e să mă refer la experiența lui în literatură: a fost, alături de regretatul nostru prieten, Adrian Diniș, unul dintre cei mai constanți comentatori ai clubului de lectură Institutul Blecher. Pe acolo, în cei peste zece ani de existență ai institutului, au trecut numeroși scriitori, consacrați sau debutanți, iar Sorin i-a comentat cu pricepere și obiectivitate.

Mai mult decât atât, Sorin a organizat ani la rând Tabăra de creație de la Săvârșin, acolo unde ajung, așa cum o spune chiar el, „tineri scriitori pe care îi selecționez din rândul câștigătorilor premiilor literare și din cel al cluburilor de lectură”. Faptul că îi va „antrena” pe aspiranții la publicare pe O Mie de Semne este, în consecință, o veste foarte bună.

În rest, criteriile rămân neschimbate în afară de acela al e-mail-ului unde va trebui de acum încolo să trimiteți materialele destinate publicării. Acesta este poștaredacț[email protected]

Cei care au trimis texte în ultima perioadă și nu au primit răspuns deocamdată vor fi preluați de Sorin.

În consecință, vă reamintesc următoarele:

Poezie: Trimiteți pe adresa [email protected] 3-5 texte (poezii), însoțite de o scurtă biografie (ca să știm cine sunteți) și o poză pe lat, de minimum 800×600 (nu trebuie să aibă fix dimensiunile astea, v-am dat coordonatele doar orientativ). Insist asupra numărului textelor: vă rog, nu trimiteți cărți întregi sau zeci de texte (s-a întâmplat), fiindcă asta nu va schimba cu nimic verdictul. Cantitatea nu compensează calitatea. Alegeți cele mai bune 5 poeme pe care le-ați scris și timiteți-le. Veți fi mult mai câștigați.

Proză: Trimiteți pe adresa [email protected] o proză scurtă, un fragment dintr-un roman ori o povestire care să nu depășească 10.000 de semne. Numărul de semne este o condiție obligatorie în cazul prozei, fiindcă dacă trimiteți 50.000 de semne sau un roman în lucru chestiunea ne depășește. Firește, și în acest caz este nevoie de o poză. Lipsa unei poze dă dovadă de neseriozitate. Dacă, spre exemplu, nu doriți să vă apară portretul pe site, atunci trebuie să-mi spuneți, ca să înțeleg de ce nu mi-ați trimis poza.

Cei cărora le va scăpa editorialul de față și nu vor fi la curent cu schimbările apărute între timp, dar vor trimite totuși texte pe vechea adresă, vor fi redirecționați către noua adresă și vor fi preluați de Sorin.

Cu acestea fiind spuse, vă doresc spor la scris și încredere maximă în noul destinatar al rubricii „Poșta redacției”. Sunt absolut convins că Sorin va face o treabă mult mai bună decât am făcut eu până acum, iar pentru cei care vor fi publicați pe O Mie de Semne va fi dovada că scriu bine și că se află pe drumul potrivit în aventura asta nesfârșită numită literatură.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.