Scriitorul Dan Iancu – pe care-l cunoaștem din volume precum „tata doar fotografii” (Editura Agol, 2009), „Noi, o jumătate de zeu” (Editura Agol, 2011) sau „poemul orașului târziu” (Editura Agol, 2017) – a demarat recent o campanie de crowdfunding cu scopul de a strânge fondurile necesare publicării noului său volum de poezie, „rime de-ngânat la masă”, care va apărea în iulie anul acesta la Editura Agol.

Campania se derulează deja aici și mai aveți la dispoziție 28 de zile pentru a vă înscrie și a contribui la realizarea acestui proiect cu sume pornind de la 50 de lei. În schimbul contribuției, în funcție de cuantumul acesteia (50, 100, 250 sau 1000 de lei), veți beneficia, pe lângă volumul cu autograf, de cărți din portofoliul autorului și de transport gratuit pe teritoriul României. Livrarea este estimată pentru luna august a anului în curs.

Mai jos aveți o scurtă biografie a autorului și un synopsys al cărții:

„M-am născut pe 3 noiembrie 1956 în cartierul Floreasca. Am fost coleg la Olimpiada de Limba și Literatura Română cu Mircea Cărtărescu. El a câștigat, eu am băut bere. Am făcut Facultatea de Matematică a Universității din București. Am locuit, cu diverse femei, pe trei continente și m-am întors acasă. Singur.

 Am debutat în volum la Editura Cartea Românească în 1997 cu „Despre înțeles”. Au urmat „bostonmylove” (Eminescu, 2002), „o piatră de spus” (Vinea, 2004), „Discursuri” (LiterNet, 2008), „tata doar fotografii” (agol, 2009),  „Noi, o jumătate de zeu” (agol, 2011), „Despre Înţeles” (modificată pe alocuri, agol, 2012), „poemul orașului tîrziu” (agol, 2017), „aspecte inedite din viața lui” (agol, 2017) și „Ospătăria lu’ Iancu” (Curaj Înainte, 2019).”

 Pe scurt despre noul volum

„Cartea conține sonete neortodoxe și fotografii făcute de mine timp de peste zece ani. E o împletire între tristețea unei existențe de luptător și umorul de zi cu zi fără de care nu putem răzbi în viață. O să observați rupturile versurilor și amănuntele delicate ale pozelor, iar împreună vă vor da o stare cu care să țineți piept diverselor încercări ale soartei.”

 „Când citeam poezii din ‘rime de-ngânat la masă’, la diverse întâlniri poetice cu public, în sală se făcea o liniște care-mi producea uneori frică. Mi-am dat apoi seama că oamenii erau foarte atenți și-mi primeau cuvintele, nu tocmai elegante, cu bucuria unei dezvăluiri între prieteni. Volumul e un soi de revoltă contra neînțelegerii.” (dintr-un interviu de-al meu într-o revistă literară.)

Pentru orice întrebări legate de campanie sau despre volumul de poezie și alte modalități de a-l cumpăra îl puteți contacta pe Dan Iancu la adresa de e-mail [email protected].

Înscrie-te și tu în campania de crowdfunding aici: https://www.sprijina.ro/cauze/rime-de-nganat-la-masa

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.