Una dintre cele mai constante și mai citite pagini ale ziarului Ring a fost cea de sănătate. În toată perioada cât a existat această publicație de rubrica asta s-a ocupat colega mea, Daniela Arnăutu. Despre ea vreau să vă spun câteva lucruri aici.

Prin natura a ceea ce făcea, Dana și-a format un solid sistem de relații în lumea medicilor. Pentru a-și documenta articolele sau pentru a lua declarații specifice era nevoită să sune doctori din diverse domenii. De aceea colega mea a fost întotdeauna, pentru multă lume, omul care, la nevoie, a folosit telefonul și pentru alt scop decât cel jurnalistic, anume de a pune o „pilă” la un medic sau altul pentru diverse nevoi.

De multe ori se simțea excedată de acest voluntariat. Primea solicitări din toate părțile. Cred că, dacă i-ar fi dat prin cap să-și deschidă un fel de birou de relații cu medicii, cu siguranță s-ar fi îmbogățit. N-a făcut-o, firește (nici nu știu dacă e posibil așa ceva), nici nu s-a îmbogățit decât cu mulțumirile de rigoare (care n-au existat întotdeauna, din câte știu), însă a continuat să ajute oamenii, atât cât a putut, dezinteresat, fără pretenții să i se ridice o statuie, cu modestie și discreție.

Am fost și eu, nu doar o dată, beneficiarul acestui gen de „servicii”. Simt azi, într-o zi obișnuită de sfârșit de iulie, care nu marchează o aniversare sau ceva în genul ăsta, că nu i-am mulțumit Danei destul la vremea respectivă, mai ales că una dintre intervenții s-a produs într-un moment complicat pentru mine. O fac acum, cu formula noastră obișnuită: mulțumesc, doamna doctor!

 

gelu diaconu
[email protected]

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.