Gabriela Adameșteanu, Ion Vianu, Simona Sora și Cristian Fulaș vor participa la cea de-a 14-a ediție a festivalului „Le livre sur les quais”, care se desfășoară în perioada 1-3 septembrie 2023, la Morges, în Elveția, cu prilejul apariției traducerilor în limba franceză a cărților lor. La această ediție, România e țară invitată de onoare, participarea autorilor români este susținută de Institutul Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale.

Scriitoarea Gabriela Adameșteanu va participa la mai multe întâlniri cu cititorii, dezbateri pe teme istorice și sesiuni de autografe dedicate romanului Fontana di trevi (Polirom 2018, 2019), tradus în franceză de Nicolas Cavaillès, publicat la Editura Gallimard, în 2022. Detalii despre prezența sa la festival, aici.

Ion Vianu, care a fost psihiatru în Morges timp de mai bine de trei decenii, va fi invitat la festival pentru o sesiunde de autografe, sâmbătă, 2 septembrie, de la 11.30. Volumul Între violenţă şi compasiune. Amintirile unui psihiatru (Polirom 2018, 2023) a fost tradus de Jean-Louis Courriol și publicat la Editions du Non Lieu, cu titlul Entre violence et compassion.

Simona Sora va fi prezentă la Morges, pe 2 septembrie, unde va vorbi despre literatura română și traducerea ei în franceză, alături de traducătorii Florica Courriol și Jean-Louis Courriol. Pe 3 septembrie, autoarea va citi fragmente din romanul Complezenţă Înălţarea la ortopedie * Musafir pe viaţă (Polirom, 2020), apărut în limba franceză cu titlul Complaisance, éditions des femmes-Antoinette Fouque (2023), traducere de Florica Courriol. Programul complet, aici.

Cristian Fulaș va avea în cadrul festivalului mai multe dialoguri, întâlniri cu cititorii și sesiuni de autografe, prilejuite de apariția în franceză a romanului Ioșca (Polirom 2021, 2022), tradus în 2022 de Florica și Jean-Louis Courriol, la editura canadiană La Peuplade, cu titlul Iochka. Programul său la festival, aici.

La festival vor fi prezenți peste 170 de autori și vor avea loc peste 30 de dialoguri și dezbateri, la care vor participa, printre alții, Serge Joncour, Jonathan Coe, Radu Ioanid, Marius Daniel Popescu, Florica Courriol, Jean-Louis Courriol. Mai multe informații despre această ediție vă invităm să citiți pe site-ul Institutului Cultural Român, pe site-ul festivalului și pe pagina de Facebook Le livre sur les quais.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.