Clubul de lectură Institutul Blecher – unul dintre cele mai frecventate evenimente de literatură contemporană din capitală – va integra, în lunile august și septembrie 2022, trei ediții speciale în zone „cultural-periferice” ale Bucureștiului. Prima ediție din seria de evenimente „perife(e)rice” va avea loc duminică, 7 august 2022, de la ora 18:30, pe terasa Nuaj (str. Matei Voievod 27, sector 2, București), în cadrul căreia vor citi poeții Diana Iepure și Andrei Dósa. Întâlnirea va fi moderată de Claudiu Komartin.

Ediția 256 va fi transmisă LIVE și va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a Clubului de lectură Institutul Blecher | https://www.facebook.com/InstitutulBlecher

„Cu Institutul Blecher prin București. Extindere în zonele cultural-perife(e)rice ale orașului” face parte din seria proiectelor câștigătoare a Burselor de idei „București RE:imaginat” pe care Primăria Capitalei prin ARCUB le implementează pe parcursul anului 2022.

Clubul de lectură Institutul Blecher a luat naștere în septembrie 2009, la aniversarea, aproape trecută cu vederea în spațiul public românesc, a centenarului Max Blecher. Cele 255 de întâlniri de până acum i-au adus în prim-plan pe scriitorii cei mai valoroși și mai activi ai momentului, dar și pe tinerii încă nedebutați. Pentru a ne aminti de un scriitor exemplar, am așezat acest proiect sub tutela lui Max Blecher, un model posibil pentru scriitorii tineri din orice epocă.

Parteneri: Casa de Editură Max Blecher, Nuaj, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, TOMAGRAPH, ZRM MUSIC, Les Aubergines
Proiect organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB.

Despre invitați:

Diana Iepure (n. 1970) a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Chișinău. A publicat volumele de poezie „Liliuța” (2004), „O sută cincizeci de mii la peluze” (2011) și „În rest, viața e frumoasă” (2021). A tradus din limba rusă cărți de Boris Akunin, Alexei Salnikov și Serghei Timofeev, precum și două antologii din clasici ai literaturii ruse: „Iarnă rusească (2013), „Pagini alese din literatura rusă a secolului XIX” (2017).

Andrei Dósa (n. 1985) a publicat volumele de poezie „Când va veni ceea ce este desăvârșit” (2011), „American Experience” (2013), „Nada” (2015), „adevăratul băiat de aur” (2017), „Expectativa luminoasă” (2020) și romanele „Ierbar” (2018), „Multă forță și un dram de gingășie” (2021) și „Ceaikovski la walkman” (2022). Traducător din maghiară și engleză, a transpus în română mai multe cărți, printre care volume ale unor importanți poeți maghiari recenți (Borbély Szilárd, Kemény István) și o antologie a tinerilor poeți maghiari din Transilvania.

Mai multe informații despre programul proiectului București RE:imaginat pot fi accesate pe www.arcub.ro, la secțiunea Finanțare.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.