Sunt oameni în aparență obișnuiți, genul ăla șters, anonim, fără istorie și fără măcar o înfățișare mai acătării, care din momentul în care ajungi să le faci cunoștința îți distrug orice posibilă stimă de sine. Ei știu fără cea mai mică urmă de tăgadă ce trebuie să mănânci, în ce trebuie să te îmbraci, ce mașină ți se potrivește, care e laptopul potrivit pentru degetele tale, dar stai, ei știu în mod evident la ce oră trebuie să te trezești, ce job ți se potrivește cel mai bine, câți pași trebuie să faci într-o plimbare de o oră, cum trebuie să îți planifici cheltuielile zilnice, unde trebuie să locuiești și de ce, ei știu orice despre tine încă din secunda în care te-au cunoscut.

E evident că în ochii lor ești nu doar un prost sinistru, asta ar mai fi cum ar mai fi, ci pur și simplu nu ești în stare să traversezi strada fără să te sinucizi și nu înțelegi cuvintele pe care le rostești. În atoateștiutoroșenia lor, cred cu tărie că ei sunt singurii oameni fericiți de pe fața pământului. Din tagma lor se aleg dictatorii, dar cel mai adesea pisălogii. La sfârșitul lumii, Știetoții ăștia vor supraviețui ca să ne spună cum trebuia făcut. Dacă vreo clipă ai senzația că am devenit atoateștiutor, te rog să mă împuști.

Patreon - O mie de semne
Author

Sunt de meserie scriitor-traducător, veriga lipsă dintre vânător-culegător și om. Faptul că nu-mi plac lucruri nu mă transformă în cuvântul cu H care-ți place atât de mult, e pur și simplu lucrul care mă ține normal la cap.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.