În jurul nostru lumea se duce dracului: pandemie, război, inflație, lipsuri de toate felurile, totul e varză. Orice om cât de cât normal încearcă să supraviețuiască, e criză, mai lăsăm fandoselile de-o parte. Nu toți, însă. Sunt printre noi întotdeauna cei a căror ocupație e să bage bețe prin garduri și să critice orice, inclusiv faptul că pornim aerul condiționat sau refuzăm să mergem pe jos 25 de kilometri până în centru; că alegem să bem apă îmbuteliată, nu neapărat clor de la robinet. Că pur și simplu am vrea să fim lăsați în pace, dar asta le încurcă lor planurile și neutralitatea e delict de opinie, scopul lor e să dezbine societatea. Militantul le știe pe-ale lui, e un soi de monomaniac care nu ascultă argumente și nu se îndoiește niciodată, lumea are o singură culoare și aia e a gândirii lui. Iar dacă o singură clipă te gândești că a-i da cu flit te scapă de necazuri, te înșeli: nimic nu-l supără mai tare decât faptul de a-l ignora.

Și încă ceva, dragii mei militanți: opriți războiul, abțineți-vă de la violențe, v-a luat lumea seama și fondurile pentru militantism se epuizează pe zi ce trece. Să nu ziceți că nu v-am zis.

Patreon - O mie de semne
Author

Sunt de meserie scriitor-traducător, veriga lipsă dintre vânător-culegător și om. Faptul că nu-mi plac lucruri nu mă transformă în cuvântul cu H care-ți place atât de mult, e pur și simplu lucrul care mă ține normal la cap.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.