La Editura Tracus Arte a apărut volumul de poezie „contraatacul de panică”, de Ioan Matiuț.

„…Poezia lui Ioan Matiuț îmi aduce aminte de pictura chinezească în care maestrul se pregătea luni întregi în fața pânzei fără să facă nimic. Apoi brusc trăgea linia perfectă. Cam așa este și poezia lui Ioan Matiuț. Este făcută din cuvinte puține, mai mult din goluri decât din plinuri, dar după ce o citești, toate golurile se umplu și se năpustesc asupra ta. De fapt el scrie o poezie gen trambulină. Te aruncă și apoi te lasă în aer. Nu ai decât să te descurci.” – Ion Mureșan

Ioan Matiuț este poet, editor. Născut la 18 decembrie 1956, în Chişineu-Criş, judeţul Arad. Părinţii: Samoilă şi Ecaterina. Studii: Şcoala Generală în comuna Mişca judeţul Arad, Liceul „Elena Ghiba Birta” din Arad, Facultatea de Jurnalism a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. 

CĂRŢI PUBLICATE: stâlpi de sareEditura Mirador, Arad, (1996); umbreEditura Mirador (1999); priviriEditura Mirador (2003); déjà vuEditura Dacia (2005); déjà vuediţie în limba maghiară, editura AB Art, Bratislava (2010); între ceruriEditura Brumar, Timişoara (2009); respiră să nu uiţiEditura Tipo Moldova (2011); fuga din urmăEditura Tracus Arte (2013); după perete, Editura Mirador (2015).

Premii literare: Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Arad (1997), Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Arad (2004), Premiul pentru poezie la Festivalul Internaţional de Poezie EMIA Deva (2005), Premiul „Autorul anului 2005” pentru cartea déjà vu al Asociaţiei Presei Literare şi a Editurilor din România (APLER) (2006), Premiul Primăriei Arad pentru cartea déjà vu (2006), „Diplomă de excelenţă” – Universitatea „Vasile Goldiş” Arad (2006), Premiul pentru poezie la Zilelor Revistei „Convorbiri Literare” Iaşi (2010), Premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Arad (2010).

Cartea este disponibilă aici: https://edituratracusarte.ro/2020/06/25/contraatacul-de-panica-de-ioan-matiut/

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.