Raul Cozlean (născut la 17 iunie 2003) studiază filosofia la Facultatea de Istorie și Filosofie de la Cluj-Napoca. A recitat anul acesta la Cenaclul UBB coordonat de poetul Ion Mureșan și în cadrul Open-Micurilor organizate de Lena Chilari.

Trimiteți-ne recomandările voastre pe adresa [email protected] (vă rog să atașați textele în format word + o fotografie + un scurt CV literar).

toți își vor duce punga plină de cioburi, toți vor reflecta lumina

fiecare are felinarul său, fiecare are un sac de plastic.

lumina nu pătrunde și cioburile nu se calcă deci, nu te întinde. în adâncul tău știi prea bine, ești sursă de lumină.
felinarul luminează șinele singuratice de tren. și încă ce șine… șinele de sub pod, șinele deasupra cărora trec ori de câte ori este nevoie de liniște. șinele care prevestesc uitarea,
la fel cum iubirea prevestește sângele și mușchii.
nu întotdeauna simți lipsa, te vor omorî într-o zi, să știi. ei – cu firele lor lungi și groase ca un stâlp de telegraf, ca o conductă galbenă, murdară pe care te întinzi adeseori obosit.
când vei simți lipsa ochilor, voi fi acolo, o șină ce reflectă lumina. în interiorul nostru, stăpânii au stăpânii lor. sceptru pe coroană și coroană pe sceptru – până și inima face atac de cord.

magnitudinea fricii este impresionantă, niciodată nu am putut să mă așez pe scaun cum este firesc, cum trebuie să te așezi. mereu îmi repetam că sunt omul care a spart tăblița de sticlă.
am preferat să stau până la sfârșitul scenei, am vrut să aud sunetul în plenitudinea impactului, să urmăresc mișcarea fiecărui ciob până își găsește o poziție stabilă. sarcina mea e să reconstruiesc planul cioburilor picate pe jos.
ceva trecător, ceva peste care doza de anestezic își va face efectul din plin.
ceea ce îmi râmâne nu mi poate lua nimeni.
în pungă, am așezat fiecare ciob – punga pe care o port astăzi la mine e plină cu cioburi.
apropie-te, admiră fiecare bucățică de ciob. nu te vor tăia. nimic din ce te-a zgâriat odată nu mai zgârie la fel de tare.

toți își vor duce punga plină de cioburi, toți vor reflecta lumina.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.