Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Facultatea de Litere, Departamentul de literatura română și teoria literaturii), organizează, on-line, în perioada 29 iunie – 3 iulie 2020, Școala de vară pentru tinerii cercetători filologi (masteranzi și doctoranzi) „Fețele ironiei în literatură și critică”.

Deschiderea Școlii va avea loc luni, 29 iunie, la ora 14.00. Programul zilnic al Școlii de vară conține câte două blocuri de activități: programe (video) accesibile pe site-ul Memorialului Ipotești (între orele 10.00 și 13.00); program on-line desfășurat pe Skype (între orele 14.00 și 19.00).

Programele (video) accesibile pe site-ul Memorialului Ipotești includ: conferințe ținute în cadrul Colocviilor de exegeză literară și al Zilelor Eminescu la Ipotești (Rodica Zafiu, Mihai Zamfir, Al Cistelecan, Radu Vancu, Bogdan Crețu); filme din arhiva Memorialului Ipotești; discuții de la întâlnirile „Poeți în dialog” și CreativLit (Ana Blandiana, Nora Iuga, Ioan Es. Pop, Dan Sociu, Cosmin Perța); prezentări ale Memorialului Ipotești.

Programul desfășurat pe Skype cuprinde:

– conferințe ale profesorilor din centre universitare și academice din Cluj-Napoca (prof. univ. dr. Ioana Bican; cerc. dr. Ligia Tudurachi), Timișoara (prof. univ. dr. Otilia Hedeșan), Viena (lect. dr. hab Florin Oprescu), Roma (prof. univ. dr. Luisa Valmarin), Bălți (conf. univ. dr. hab. Maria Șleahtițchi), Suceava (prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu), urmate de discuții;

– ateliere, la care participă doctoranzi și masteranzi de la: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca; Universitatea de Vest din Timișoara; Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava; Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți; Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir” din Chișinău.

În cadrul Școlii de vară pentru tinerii cercetători filologi (masteranzi și doctoranzi) „Fețele ironiei în literatură și critică”, se va organiza (pe 3 iulie, la ora 14.00) ediția din iulie a întâlnirilor „Poeți în dialog”, la care este invitat poetul Andrei Doboș. Dialogul va fi moderat de Lucia Țurcanu.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.