Seria SWORDS – Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.

 
Biletele, în număr limitat, sunt disponibile în rețeaua .

Cosmina Moroșan lucrează cu poezia și arta performativă (mișcare și text), operând prin filosofie ca intensitate riscată / virtualitate afectivă / posibilitate de a fora întâlniri. Anticorp Solar activează în mediul vizual, sonor (înregistrări de teren, acțiuni acustice) și performativ cu o preocupare pentru text (notițe, etimologie plurală). Din 2018, colectivul lor colaborează (trans-)performativ în parcurgerea cartierelor, observări domestice, accelerări nomade și spații de artă precum ODD, Meet Factory (Praga), CNDB, Cabinet 44 la Atelierele Malmaison, WASP.

Cristina Bordeanu (n. 2000) este absolventă a Facultății de Teatru și Film, UBB, specializarea Actorie. În prezent lucrează ca actriță în sectorul cultural independent și urmează masteratul de Scriere Dramatică din cadrul  Universității de Arte Târgu Mureș. Este autoarea a două one woman show-uri, ambele reinterpretări ale unor figuri importante din mitologia și folclorul autohton: Adevărata poveste a Spânului și O fată pe nume Dochia. 

Cătălina Matei (n. 1988, București) este doctorandă la Facultatea de Litere din București, unde ține și un seminar de teoria literaturii. A publicat două volume de poezii: Lanul cu sârme întinse (editura Tracus Arte, 2024) și Iubirea pentru morți e cea mai mare (CDPL, 2022). A predat muzică (într-o altă viață, a urmat cursurile Facultății de Interpretare Muzicală, UNMB), a redactat, a tradus. Din 2013 până în 2019, a condus Tramvaiul 26. În prezent, e profă.

Lucian Brad (n. 1996, Vaslui) a absolvit Facultatea de Drept la Iași. A publicat volumul Un om mai important decât oamenii (2020), nominalizat la Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”. În prezent, locuiește în Iași.

Cosmin Perța este poet, prozator, eseist, performer și manager cultural. În ultimii 20 de ani a publicat 6 volume de poezie, a făcut două instalații poetice multimedia, a organizat câteva zeci de evenimente poetice, a ținut ateliere de scriere și a performat în zeci de festivaluri pe patru continente.

Iulian Morar este organizator și curator la evenimente culturale din țară și din străinătate, fondator Liveland, creatorul și protagonistul edițiilor Midweek Tapes din Control, având totodată multe participări muzicale la diverse evenimente de spoken word.

SWORDS – Spoken Word Sessions își propune să aducă laolaltă poeți, actori, autori și performeri, în spectacole spoken word, completate de muzică și proiecții multimedia. Curatori: Cosmin Perța și Iulian Morar.

Biletele sunt disponibile în număr limitat și pot fi achiziționate în avans, la prețul de 40 de lei (primele 30 de bilete), online prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-swords-spoken-word-sessions-s2e2) și din rețeaua partenerilor Eventbook. Ulterior, biletele vor putea fi achiziționate la prețul de 50 de lei.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.