Anul ăsta nu am un buget pentru Bookfest. Speram că după perioada de început a anului nivelul donațiilor să crească, însă nu s-a întâmplat. Dimpotrivă, donațiile au scăzut, ceea ce înseamnă că nu voi putea cumpăra nicio carte la târg.

Poate că editurile prietene îmi vor da câteva volume din fondul de protocol. Acest lucru a început să se întâmple deja. Îmi fac datoria de a-i mulțumi și aici lui Gheorghe Erizanu, care mi-a dăruit la Chișinău mai multe apariții noi de la Editura Cartier.

În rest, la acest Bookfest nu voi mai face ca în trecut o listă cu preferințele mele. Nu cred că are rost de vreme ce voi avea doar posibilitatea de a le răsfoi. Voi spune, totuși, că abia aștept să am în mână noul volum de poezie al lui Radu Vancu, Kaddish, recent apărut la Casa de Editură Max Blecher. De asemenea, vreau măcar să răsfoiesc volumul Norei Iuga de la Nemira, din colecția Vorpal, Fetița strigă-n pahar. Poate, dacă o să am răgaz, îl voi citi undeva chiar la standul editurii. Măcar cu atât să rămân.

Entuziasmul meu în legătură cu Bookfest nu este cu nimic diminuat, chiar dacă mă duc acolo cu buzunarele goale. Îmi rămâne munca pentru care în ultimii ani am făcut o pasiune extraordinară. Voi face exact ce am făcut de câteva ediții încoace: interviuri, fotografii, participare la evenimente. Nu e deloc puțin lucru. Iar apoi voi aștepta ca volumele pe care mi le doresc să intre la reduceri. Ce dacă va dura, poate, un an sau doi? Literatura de acolo este ca vinul de colecție: cu cât trece timpul, cu atât e mai bună. Așa că nu am nimic de pierdut.

Sprijină și tu jurnalismul cultural independent donând orice sumă aici:
https://www.patreon.com/omiedesemne sau direct în Contul RO98INGB0000999909778881 (RON) deschis la ING pe numele Gheorghe Deaconu.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.