Recomandarea O Mie de Semne & CitateCărți de astăzi este volumul „La fel ca mine”, de Denisa Ștefan, apărut în 2024 la Editura Polirom în colecția Ego.Proză. Puteți comanda cartea de aici: https://citatecarti.ro/carti/la-fel-ca-mine

„Stabilitatea este o iluzie care se clatină la primul eșec”, pare să spună o voce încă de la începutul cărții. Însă din perspectiva cui e eșecul: a mea sau a societății? Roman al deformării și al căutării identității, al explorării sinelui și al descoperirii lumii cu și prin ceilalți, La fel ca mine înfățișează povestea Tinei, o tânără care, după ce rămâne fără locul de muncă și fără relația cu Vlad, pornește în drumul a ceea ce pare să fie (re)devenirea sa, reluând legături din trecut și înnodând altele noi. Construit cu o perspectivă narativă ingenioasă ce presupune viraje bruște și amplasat într-un context social complex, romanul induce ideea asumării și acceptării identității întâi față de sine și apoi față de o societate plină de prejudecăți ostile.

Denisa ȘTEFAN s-a născut pe 12 aprilie 1999 la Oradea și a locuit la Beiuș, până la 18 ani. S-a mutat la Timișoara, unde a terminat Facultatea de Litere. În 2021 a debutat cu volumul de poezie și plath dansa prin bucătărie (Editura Casa de Pariuri Literare). În 2024 a publicat al doilea volum de poezie, Unicorn la păscut (Editura Alchimică). Romanul La fel ca mine este debutul ei în proză.

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.