Editura Hyperliteratura ne propune romanul „Prima dragoste a lui Fabien Bonnaire”, recent apărut în categoria Proză contemporană. Este recomandarea www.omiedesemne.ro de astăzi.

Când împlinește nouă ani, micuțul Fabien începe deja să viseze la ziua când va deveni un bărbat și va desluși tainele vieții. Tot atunci se îndrăgostește de una dintre slujnicele familiei sale, pe care tatăl său vrea s-o posede. Iar când mama sa este atrasă de proaspătul iubit al surorii sale, lucrurile par să ia întorsături neașteptate în familia Bonnaire. O poveste din înaltă clasă a Provence-ului începutului de secol XX, în care ipocrizia, falsitatea și aspirațiile mărunte produc un spectacol grotesc, dar și comic, al caracterelor umane.

Ralu-Ana Avram s-a născut în octombrie 1975, în București. A absolvit Școala Centrală  în 1994 și a urmat apoi trei facultăți în același timp: Drept, Psihologie și Regie-Teatru, pe care le-a și finalizat. A continuat cu un master în Filosofie și ulterior a obținut titlul de Doctor în acest domeniu.

Scrie (numai de mână) din clasa I, iar încă din adolescență visează că va ajunge o mare autoare. Trăiește într-o ușoară izolare față de realitatea cotidiană, nefolosindu-se de mijloacele moderne de comunicare (nu are nici măcar o adresă de e-mail). Nu își dorește ca imaginea ei să fie făcută publică, rezumându-se doar la prezența fizică la propriile evenimente de carte.

Din 2007 a început să bată la ușile editurilor cu manuscrisele sale, iar abia în 2018 a debutat cu romanul Printre epistole, o carte care însă a rămas necunoscută, neajungând nici la public, nici la critica de specialitate. La sfârșitul lui 2019, cu ocazia unui târg de carte, a lăsat la standul Editurii Hyperliteratura un plic cu manuscrisul acestui roman și un număr de telefon. Două luni mai târziu manuscrisul a fost acceptat, iar în martie 2020 a apărut în sfârșit Prima dragoste a lui Fabien Bonnaire, roman care poate fi considerat adevăratul ei debut.

Cartea are 221 de pagini, costă 31,50 lei și poate fi comandată aici: https://hyperliteratura.ro/produs/fabien-bonnaire/

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.