Am stat mult pe gânduri până când m-am hotărât să scriu editorialul ăsta. Nu-mi plac, în general, chestiile alarmiste sau cu aer ultimativ. Nici nu încerc să fac așa ceva aici. E doar un semn, nu în numele neputinței, ci în cel al unei solidarități de care avem, iată, nevoie din nou.

Am văzut pe rețelele de socializare că mulți dintre voi și-au pus la fotografia de profil acel mesaj „Cultura e muncă”. E mobilizatoare și, până la un punct, înduioșătoare această formă de solidarizare. Ce trece de acest punct devine însă problematic, fiindcă dacă pe O Mie de Semne, de pildă, facem un act legat de cultură, asta înseamnă că putem spune că există cu adevărat multă muncă undeva în background.

Și chiar există, fiindcă altfel zilele ar trece fără să observați O Mie de Semne în peisajul cultural. Nu îndrăznesc să afirm că zilele v-ar fi mai sărace fără O Mie de Semne. Dacă noi nu am exista – așa cum a fost și înainte să ne lansăm – v-ați orienta către alte site-uri culturale. E firesc să se întâmple asta. Oferta este, slavă Domnului, destul de generoasă.

Problema este că vrem să existăm în continuare, iar asta depinde în mare măsură și de voi, cei care ne urmăriți. O mână de oameni extrem de generoși ne sprijină de multă vreme, constant, discret, fără să ceară dreptul la notorietate pentru gestul lor. Dimpotrivă, preferă anonimatul. Le mulțumim pentru asta și îi asigurăm că se află tot timpul în gândurile noastre bune.

Le mulțumim și celor care ne-au sprijinit până la un moment dat. Ne e dor de ei și sperăm că într-o zi se vor întoarce alături de O Mie de Semne. În momentul de față lucrurile, fără cineva care să-i înlocuiască, stau destul de rău. O spunem cu aceeași sinceritate cu care sper că v-am obișnuit de-a lungul timpului.

O mie de Semne are nevoie de sprijinul vostru. Nu mâine, nu peste câteva zile sau săptămâni, ci acum. O spun cu toată seriozitatea de care sunt în stare. Nu avem nevoie de prea mult ca să supraviețuim. Din păcate, cei 200$ pe care ni-i propusesem ca target sunt atât de îndepărtați încât orice efort de a „lungi” donațiile existente presupune scheme financiare absurde.

Suntem alături de voi, zi de zi, de aproape doi ani și jumătate. V-am convins că suntem credibili, pasionați și că putem să facem lucruri bune. Vă rugăm, faceți acest act de solidaritate și donați lunar echivalentul unei cafele, presupunând că o cafea costă, să zicem, 5 lei. Dacă 100 din cei aproape 9000 de prieteni pe care-i avem pe facebook ne-ar da această cafea  nu zilnic, ci lunar, atunci lucrurile s-ar redresa. Altfel, nu știm ce ne așteaptă.

O puteți face aici:

https://www.patreon.com/omiedesemne

Sau direct în acest cont deschis la ING pe numele Gheorghe Deaconu:

RO98INGB0000999909778881 (RON)

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.