Fiindcă m-am ocupat aseară târziu de interviul cu dl. Silviu Lupescu, n-am mai avut benzină și pentru cronica celei de-a doua zile petrecute în Pavilionul B2 de la Romexpo. Bookfest s-a mai animat întru câtva, au început și lansările, ecourile stațiilor de amplificare au început să se alerge unele pe altele în spațiul generos al târgului de carte, iar oriunde te-ai duce dai fără să vrei de scriitori, editori, iubitori de carte și așa mai departe.

Ciprian Măceșaru

L-am revăzut la standul Editurii Vremea pe Ciprian Măceșaru exact în momentul în care dădea un autograf pe cea mai recentă carte a sa, jurnalul Infrapaginal, apărută la Editura Cartex. N-a durat mult și a apărut și Lucian Pricop, cu care am avut un dialog cu repetiție, deoarece ne-am întâlnit și un pic mai târziu chiar la standul editurii pe care o conduce.

Am schimbat câteva cuvinte, am vorbit îndeosebi despre Mihail Sebastian, de la a cărui dispariție au trecut 74 de ani, mi-a dăruit câteva cărți foarte arătoase, pentru care îi mulțumesc și aici, iar la final ne-am promis că ne vom mai revedea.

Ciprian purta un tricou cu „Brâncuși & Duchamp”, deloc întâmplător, deoarece Editura Vremea a scos recent o carte care conține corespondența dintre cei doi mari artiști, Brâncuși & Duchamp. Povestea unei prietenii, corespondența – volumul va avea lansarea azi, de la ora 18.00, la Scena Arena.

Am stat de vorbă imediat după aceea cu doamna Silvia Colfescu, am făcut și un interviu în toată regula, pe care îl voi posta cât de curând pe www.omiedesemne.ro Am plecat apoi la vânătoare de alte interviuri – deja este pe site discuția pe care am avut-o cu dl. Silviu Lupescu, directorul general al Editurii Polirom.

Cristian Cosma

Trecând pe la standul editurii Casa de Pariuri Literare, în loc să fac preconizatul interviu cu un_cristian, am fost direcționat către tatăl regretatului scriitor Sorin Stoica, prezent acolo cu ocazia standului de autor amenajat de editură în cadrul evenimentelor care au loc la CDPL la Bookfest. Dl. Pascu Stoica mi-a și spus câteva cuvinte despre fiul său, pe care am să le redau separat, într-un interviu (mulțumesc Cristian Cosma pentru oportunitate).

În timp ce mă învârteam printre standuri am fost „agățat” de Andra Rotaru, care m-a invitat la standul Editurii Tracus Arte, unde tocmai începea lansarea cărții Mirunei Runcan, Teatru în diorame. Discursul criticii teatrale în comunism. Fluctuantul dezgheţ 1956-1964. Invitată: Iulia Popovici, moderator Vasile Mihalache. Am făcut poze, am revăzut-o și pe Alina Purcaru, iar la final Andra Rotaru & Cătălina Matei mi-au dăruit câteva cărți despre care voi scrie curând pe www.omiedesemne.ro. Nota bene: Andra Rotaru mi-a arătat frumosul banner cu căluți al editurii Tracus Arte, așa că i-am făcut repede o poză (pe care am folosit-o pentru main, fiind cea mai arătoasă).

Vasile Mihalache, Iulia Popovici & Miruna Runcan

În timpul lansării l-am revăzut și pe Gheorghe Erizanu, căruia i-am promis că îi voi face o vizită azi la standul Editurii Cartier, ca să-mi spună ce surprize le-a pregătit cititorilor pentru această ediție a Bookfestului.

Adrian Botez, Luminița Corneanu, Tudor Ganea & Marius Oprea
Andra Rotaru & Claudia Fitcoschi

Spre final am schimbat câteva cuvinte cu Cezar Amariei, cu care m-am tot văzut pe la evenimente literare, fără ca niciunul dintre noi să îndrăznească să facă pasul către un dialog. În cele din urmă a îndrăznit el și bine a făcut, fiindcă timiditățile anterioare n-au avut nicio noimă de vreme ce am stat de vorbă aproape ca două cunoștințe vechi.

În fine, de data asta n-am mai ratat-o pe Claudia Fitcoschi de la Polirom, ne-am cunoscut și ne vom revedea tot azi, după prânz, ca să vorbim despre lansările din zilele astea. De altfel, se anunță o zi fierbinte la Bookfest, chiar dacă vremea deocamdată e un pic cam pâcloasă, bine că vine Papa în București, poate va fi o minune și s-or limpezi lucrurile, deși previziunile pentru traficul din București sunt destul de pesimiste – dar cu toate neajunsurile veniți la Bookfest fiindcă aveți ce vedea, iar cărți sunt berechet, pentru toate vârstele & gusturile & pretențiile. Ne vedem!  

Patreon - O mie de semne
Author

Scriu poezie, proză și, din când în când, despre cărțile pe care le citesc. Pasionat de istoria Bucureștiului. Reporter și fotograf de ocazie. Mă consolez cu Pink Floyd.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.